VODIČ kroz Post: zapečeni pasulj sa krompirima
ZAPEČENI PASULJ SA KROMPIRIMAZa pripremu ovog jela potrebno je:– 200 gr pasulja– 400 gr krompira– 2 paradajza– 4 šargarepe– koren i listovi celera– kašičica majčine dušice– peršun– ulje– so i biberPRIPREMA:U tiganju sa zagrejanim uljem propržiti sitno iseckanu šargarepu i koren celera. Dodati prethodno skuvan i oceđen pasulj. Posoliti i promešati. Dodati kriške paradajza, seckane listove celera i preliti vodom u kojoj se kuvao pasulj. Dodati majčinu dušicu i ostaviti da se dinsta dvadeset minuta. Pred kraj dinstanja dodati iseckani peršun. Sadržaj dodati u nauljenu posudu za pečenje. Kuvani krompir izdnječiti, posoliti i pobiberiti i sve sjediniti. Peći petnaestak minuta na 220 stepeni.Idealno je poslužiti jelo sa zelenom salatom.Prijatno!
ucentar.rs







