tuga: Major Krsnik poginuo na poslednjem letu pred penziju!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RViPVO Vojske Srbije poginuli su juče prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika.

Krsniku je ovo trebalo da bude poslednji let pred penziju, kažu njegovi prijatelji!

-Radi se o izuzetnom čoveku, prijatelju i profesionalcu. On i Vasiljević su bili omiljeni kod nas kolega- pričaju slomljeni od tuge.

Otišli u legendu: Poginuli heroji Krsnik i Vasiljević

Krsnik je bio komandir 4. avijacijskog odeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile. Rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu.  U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Oženjen je i otac jednog deteta.

-I on je bio jedinac. Sin mu je upisao pilotsku akademiju u Vršcu, krenuo je očevim stopama. Major je trebalo je još nešto da završi u civilistvu i planirao je da kao instruktor nastavi da radi takođe u Vršcu- kažu nam prijatelji pokojnog pilota.

Porodica je u Srbiju došla iz Hrvatske, odakle mu je otac. Majka mu je rodom iz Vitanovca kod Kraljeva. Radila je na klinici „Rebro“ u Zagrebu kao medicinska sestra.  Krsnik je prošao sva ratišta, a učestovao je i u odbrani zemlje od NATO agresije 1999. godine. Hteo je da školuje sina da i on služi sutra Otadžbini.

Sve planove prekinuo je koban jučerašnji let. Spasavajući kuće od udara aviona MIG 21 heroji Krasnik i Vasiljević otišli su- u legendu.

ucentar.rs 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar