Svaka čast: Veliko priznanje dekanu Inženjerskih nauka iz Kragujevca!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Dekan Fakulteta inženjerskih nauka imenovan za člana Ekonomske mreže Barselone u okviru Kraljevske akademije ekonomskih i finansijskih nauka Španije, saopštio je fakultet.

Kraljevska akademija ekonomskih i finansijskih nauka Španije imenovala je dekana Fakulteta inženjerskih nauka, prof. dr Dobricu Milovanovića za člana Ekonomske mreže Barselone .

Pomenuta Akademija okuplja, pored uglednih članova iz Španije, najeminentnije članove iz celog sveta, među kojima je devet dobitnika Nobelove nagrade (Džozef Štiglic, Robert Auman, Erik Maskin, Alvin Rot i drugi) i nekoliko bivših predsednika Evropske komisije (Pat Koks, Romano Prodi).

Ekonomska mreže Barselone okuplja stručnjake iz celog sveta i funkcioniše kao prestižna međunarodna platforma za generisanje, razmenu i realizaciju ideja, naučnoistraživačkog rada i projekata posvećenih razvoju humanijih ekonomskih sistema.

„U obrazloženju imenovanja za člana Ekonomske mreže Barselone istaknuto je da je prof. Milovanović, iako ne dolazi iz oblasti ekonomije, svojim međunarodnim angažovanjem, pogotovo u okviru Saveta Evrope, zavredeo i pažnju španske javnosti, zbog čega je svojevremeno vodeći španski dnevni list El Mundo sa njim objavio intervju. Pored toga, prof. Milovanović je imao čast da kao potpredsednik Evropske asocijacije za demokratiju govori na kraju završne plenarne sednici Drugog svetskog urbanog foruma u Barseloni. Tom prilikom, između ostalih, govorili su i zamenik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Ana Tibaijuka i bivši premijer Francuske Pjer Moroa“-saopšteno je sa Fakulteta.

ucentar.rs 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar