megaeksluzivno: „Šiptarske diplome“ koje je policija pronašla u Kragujevcu!

Posle skandala „šiptarska diploma“ kada je naš portal objavio faksimil dostavljen od izvora iz Ustavnog suda nepriznate države Kosovo  sa pratećom dokumentacijom na ime Safeta Hodže iz 2016. godine- policija u Kragujevcu u toku istrage o njenoj autentičnosti- pronašla je još ukupno 14 „doktorskih diploma“ u kompjuterima Univerziteta u Kragujevcu!

Na njima su, za razliku od Hodžine- nema potpisa rektora E.C.P.D i Nebojše Arsenijevića, tadašnjeg rektora Univerziteta u Kragujevcu- čiju autentičnsot ispituje srpska policija.

Policija je pronašla 14 skica novih „šiptarskih diploma“!

Reč je o skicama doktorskih diploma ekonomske struke- a prava je enigma šta one traže na hard diskovima i serverima kompjutera koji su vlasništvo kragujevačke akademske institucije.

Na jednoj od njih kaže se da je Muhamed Diša rođen 1958.godine u Peći završio na univerzitetu ECPD doktorske akademske studije III stepena ekonomskih nauka obima 180 (stomosadeset) bodova-‚13.aprila 2103.godine. Naslov doktorske disertacije je „Interakcija između marketinga i kvaliteta između malih i srednjih preduzeća na KOSOVU“!

I ostale skice „diploma“ koje ovom prilikom objavljujemo Fadila Krasnićija sa Kosmeta su iz ekonomske struke, s tim što je Fadil na ECPD doktorske studije završio trećeg oktobra 2015, Sela Nuhi, Albanac iz Severne Makedonije završio je 20. febraara 2016, a Ejupi Osman iz Podujeva 20.oktobra 2012.godine.

Ključ istrage je izveštačiti potpise?

Ovo su podaci koji pišu na nacrtima diploma. Vrlo je zanimljivo da na istim stoji kao datum kada su izdate- upravo 12. april 2016.godine- istoga dana kada je izdata i jedina „potpisana“ diploma Safeta Hodže, koja ima i prateću dokumentaciju. Pored toga sve diplome vizuelno podsećaju jedna na drugu.

Inače, Nacionalni savet za visoko obrazovanje Ministarstva prosvete Vlade Republike Srbije u pisanom odgovoru našem portalu odgovorio je da „E.C.P.D nije akreditovan ni u Srbiji ni u regionu i da će od nadležnih tražiti hitnu istragu“.

Sa druge strane, ECPD nam je odgovorio da sporna diploma Safeta Hodže „nije izdata kod njih“.

Šta se čeka?

Naši izvori tvrde da se po nalogu Višeg Tužilaštva u Kraljevu- Posebnog odeljenja za borbu protiv korpucije radi policijska istraga, da su pojedini zaposleni na Univerzitetu saslušani, ali i da postoje određene opstrukcije u ovom predmetu. Međutim, šta je zakočilo u Tužilaštvu i da li je krivična prijava povodom ovog slučaja stajala u fioci zvanično nismo mogli da potvrdimo.

ucentar.rs


Ove dipome je policija pronašla u kompjuterima: 
 

3 Comments

 1. 17/10/2020 - 3:18 pm

  Ispitajte dr i obicne diplome policijskih cinovnika,jer kada se to jezgro rasturi onda pocinje Srbiji da svanjava.Pocni od mupa gde im zamenik komandira diluje tablete,gde nisu sposobni da rasvetle kradje ,otimacine I mnogo toga.

  Reply
 2. Zoki
  17/10/2020 - 5:09 pm

  Tuzilastvo neće da reši ovu aferu diploma jer otvara pandorinu kutiju i to bivsi rektor i njegov generalni sekretar zna i zato preko svojih na univerzitetu opsrruise istragu jer su se nagradili od love u prodaji ovakvih diploma i to u gradu i vrapci znaju samo policija i tuzilastvo neće da zmaju i da i proceisu bilo bi ko afera indeks nikom nista

  Reply
 3. LudZbunjenNormalan
  18/10/2020 - 9:01 am

  Dosta korupcije ima svud i na svakom ćošku. Drzava naplaćuje vece dazbine, veci porez, a na svako cose gde rade ljudi u državnim firmama uzimaju „porez“ ali naučili se pameti , kažu idi ubaci u kutiju , tako da ako neko snima , taj licno nije uzeo vec si ti kao slučajno zaboravio pare ili ostavio kao u crkvi kad stavimo pare na krst .
  Žalosno i bedno sto se samo prica da nam je bolje ali sve nam je gore i gore.
  Kad gledaš TV pomisliš da si Nemackoj , a kad izadješ na ulicu ono si u Srbiji još uvek.

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.