Ko je Dejan Joksimović, novi načelnik MUP u Kragujevcu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Na internetu gotovo da se ne mogu naći bilo kakvi biografski podaci o pukovniku Dejanu Joksimoviću, koji je juče i zvanično imenovan za vd načelnika Policijske uprave Kragujevac. Ova uprava pokriva šest centralnih opština u Šumadiji- Kragujevac, Aranđelovac, Topolu, Raču, Lapovo, Batočinu i Knić.

Naš portal saznaje da je rođen 1968. godine i da je poreklom iz šumadijskog sela Venčani kod Aranđelovca. Neposredno pred agresiju NATO pakta bio je načelnik Policijske stanice u gradu pod Bukuljom.

-U to vreme uniforma nije bila popularna, posebno ne u gradu gde je bilo dosta „jakih“ preduzeća. Masovno se odlazilo iz službe, što zbog  odlaska na Kosmet, što zbog  boljih plata u aranđelovačkim preduzećima- kažu naši sagovornici.

Joksimović je učestovao i u borbama protiv šiptarskih terorista zajedno sa policijskom brigadom iz Kragujevca 1998.godine.

-Ovde ga stariji policajci pamte po akciji kada smo se našli u okruženju u selu Lapušnik. Tada je bio komandir i došao je sa tenkom Vojske i izvukao nas iz zasede. Izvukli smo se samo sa jednim ranjenim iz gotovo beznadežne situacije. Hrabar čovek-  kažu nam njegove kolege.

Posle Aranđelovca nastavio je profesionalnu karijeru u Beogradu na poslovima u Upravi policije. „Dogurao“ je do pomoćnika načelnika Uprave policije. Bio je i kandidat za mesto direktora MUP 2012.godine.

-Važi za strogog čoveka „starog kova“ i čoveka na svoju ruku, što kaže narod. Ali je pravičan i pošten- priča nam njegov kolega iz Beograda.

ucentar.rs


 


 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar