Ko je Dejan Joksimović, novi načelnik MUP u Kragujevcu

Na internetu gotovo da se ne mogu naći bilo kakvi biografski podaci o pukovniku Dejanu Joksimoviću, koji je juče i zvanično imenovan za vd načelnika Policijske uprave Kragujevac. Ova uprava pokriva šest centralnih opština u Šumadiji- Kragujevac, Aranđelovac, Topolu, Raču, Lapovo, Batočinu i Knić.

Naš portal saznaje da je rođen 1968. godine i da je poreklom iz šumadijskog sela Venčani kod Aranđelovca. Neposredno pred agresiju NATO pakta bio je načelnik Policijske stanice u gradu pod Bukuljom.

-U to vreme uniforma nije bila popularna, posebno ne u gradu gde je bilo dosta „jakih“ preduzeća. Masovno se odlazilo iz službe, što zbog  odlaska na Kosmet, što zbog  boljih plata u aranđelovačkim preduzećima- kažu naši sagovornici.

Joksimović je učestovao i u borbama protiv šiptarskih terorista zajedno sa policijskom brigadom iz Kragujevca 1998.godine.

-Ovde ga stariji policajci pamte po akciji kada smo se našli u okruženju u selu Lapušnik. Tada je bio komandir i došao je sa tenkom Vojske i izvukao nas iz zasede. Izvukli smo se samo sa jednim ranjenim iz gotovo beznadežne situacije. Hrabar čovek-  kažu nam njegove kolege.

Posle Aranđelovca nastavio je profesionalnu karijeru u Beogradu na poslovima u Upravi policije. „Dogurao“ je do pomoćnika načelnika Uprave policije. Bio je i kandidat za mesto direktora MUP 2012.godine.

-Važi za strogog čoveka „starog kova“ i čoveka na svoju ruku, što kaže narod. Ali je pravičan i pošten- priča nam njegov kolega iz Beograda.

ucentar.rs


 


 

5 Comments

 1. 10/12/2020 - 1:04 pm

  Pre svega čovek,posten,pravičan,bez trunke mrlje,pravi Srbin,zivot za svoju zemlju,da je vise ovakvih ljudi,bili bi Svajcarska

  Reply
  • Dobrivoje
   12/12/2020 - 10:21 am

   Umesto Kurte-Murta!
   Tako je bilo od Cvetića, Božovića, Bošnjakovića, Đorovića, Rajkovićke. Pitanje je:čemu oviliko uvlačenje novopostavljenom vršiocu dužnosti prvog policajca u Kragujevcu.

   Reply
 2. Ime
  11/12/2020 - 2:03 pm

  Bogu hvala jedan pošten i sposoban.

  Reply
 3. gedža
  15/12/2020 - 1:49 am

  Ima li rođenog kragujevčanina za ovu poziciju u Kragujevcu?

  Reply
 4. 24/12/2020 - 4:00 pm

  Ima moj burazer Andric Zoran Bambi,nije bilo niti ce biti boljeg Srbina i Sumadinca od njega.Pravi kaldrmas

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.