godišnja konferencija za novinare predsednika Republike Aleksandra Vučića!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tri primarna cilja za narednu godinu – da sačuvamo mir i stabilnost, briga o zdravlju građana i poboljšanje životnog standarda građana Srbije, rekao je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije. Vučić na konferenciji za novinare sumira rezultate u ovoj godini i predstavlja planove za 2021.

S predsednikom su i ministar Zlatibor Lončar, kao i ministarka Darija Kisić Tepvačević.

– Prioritet za 2021. godinu je da sačuvamo mir i stabilnost u regionu, ali i vitalne državne interese – poručio je predsednik.

– Kada govorimo o tome šta je drugi najvažniji cilj – to je naravno zdravlje građana, pobeda nad koronom i kako da unapredimo naš zdravstveni sistem.

– To su i snažnija vojska i policija, sve ono što doprinosi jačanju jedne države. Naši planovi su ambiciozni i veliki, bez obzira na težinu trenutne situacije. Mi sledeću godinu očekujemo da završimo sa stopom rasta od 6 odsto, a da nivo javnog duga zadržimo na ovom nivou – istakao je predsednik.

Vučić kaže da pred kraj sledeće godine može se stići do investicionog kreditnog rejtinga. Kaže da je cilj da plate dostignu nivo od 560 do 570 evra, a u Beogradu bi iznosila do 700 evra.

Najavio je povećanje plata u javnom i zdravstvenom sektoru. Kaže da će Mnistarstvo za rad, socijalna i boračka pitanja morati da radi na razvoju preduzentičkog duha.

– Verujem da će to biti od velikog zančaja za dalji razvoj privatnog i preduzetničog sektora. Što se plata tiče, oni su povećani do 30 odsto. Od prvog januara povećanje za 5 odsto. Imali su pomoc od 10.000 dinara – rekao je Vučić.

– Cilj je da se što brže obavi imunizacija stanovništva – rekao je Vučić i dodao da će se uskoro graditi bolnica u Gračanici i Dom zdravlja u Borči.

– To su velika ulaganja – kaže Vučić.

direktan rpenos možete pogledati na sledećem linku…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar