da li je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić – „LUFTIKA“!?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U beogradskim medijima ovdašnji dopisnici nadenuli su gradonačelniku Kragujevca nadimak -LUFTIKA. U samo jednom tekstu od pre nekoliko dana ponovljen je čak u tri navrata.

U vreme predizborne kampanje je naglašeno je da su tako Nikolu Dašića, zvali „školski drugovi“.

Šta je istina?

-Nikolu nikada niko nije tako zvao. To se pojavilo pred izbore za gradonačelnika kada se iako malo poznat ovdašnjoj javnosti kandidovao i pobedio. Čak se i raspitivao za značenje reči „luftika“ jer ju je prvi put čuo- rekao nam je svojevremeno jedan od rođaka gradonačelnika. Doduše, ni sami prijatelji Nikole Dašića ne znaju za ovaj nadimak.

logo sajta luftika.rs

Sumnju u verodostojnost priče oko istorijata izaziva i sama reč- jer gotovo da se u Šumadiji ne koristi. U Vojvodini postoji čak i portal sa ovim imenom, a u vojvođanskim selima tu i tamo tako-nazivaju neradnike, šaljivdžije ili jednom rečju -neozbiljne ljude.

„Krstio“ ga protivkandidat na izborima

U samom SNS čuje se da je ovaj nadimak gradonačelniku Kragujevca „nadenuo“ kolega iz stranke pripadnik druge struje, a zatim i samostalni protivkandidat na proteklim loklanim izborima koji je uhapšen u velikoj policijskoj akciji.

„Lopov“ godinama „razvaljuje“ na izborima u Tesliću

Markentiški stručnjaci kažu da primeri izmišljanja „nadimaka“ nisu retki poslednjih godina. Imaju za cilj da kod glasača obesmisle protivkandidata u vidu diskreditacije, a nezaobilazna je činjenica kada se govori o ovoj temi da je Dašić jedini političar i gradonačelnik u novijoj istoriji Kragujevca kojima ima završena dva državna fakulteta. Sa druge strane, iako mogu da naprave „markentišku“ štetu ima i fascinantnih primera.

„Lopov“ pobedio na izborima

-Od 2012.godine Bogdan Đukić, koji je odbornik SDS u Skupštini opštine Teslić, ima nadimak Lopov. Svoj nadimak je i zvanično štampao na predizbornom plakatu za protekle lokalne izbore u BiH. Bio je trećeplasirani na odborničkoj listi SDS, osvojiviši 1.202 glasa. Čak ga je i zvanično primio predsednik Republike Srpske- kažu naši sagovornici.

ucentar.rs

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar