da li je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić – „LUFTIKA“!?

U beogradskim medijima ovdašnji dopisnici nadenuli su gradonačelniku Kragujevca nadimak -LUFTIKA. U samo jednom tekstu od pre nekoliko dana ponovljen je čak u tri navrata.

U vreme predizborne kampanje je naglašeno je da su tako Nikolu Dašića, zvali „školski drugovi“.

Šta je istina?

-Nikolu nikada niko nije tako zvao. To se pojavilo pred izbore za gradonačelnika kada se iako malo poznat ovdašnjoj javnosti kandidovao i pobedio. Čak se i raspitivao za značenje reči „luftika“ jer ju je prvi put čuo- rekao nam je svojevremeno jedan od rođaka gradonačelnika. Doduše, ni sami prijatelji Nikole Dašića ne znaju za ovaj nadimak.

logo sajta luftika.rs

Sumnju u verodostojnost priče oko istorijata izaziva i sama reč- jer gotovo da se u Šumadiji ne koristi. U Vojvodini postoji čak i portal sa ovim imenom, a u vojvođanskim selima tu i tamo tako-nazivaju neradnike, šaljivdžije ili jednom rečju -neozbiljne ljude.

„Krstio“ ga protivkandidat na izborima

U samom SNS čuje se da je ovaj nadimak gradonačelniku Kragujevca „nadenuo“ kolega iz stranke pripadnik druge struje, a zatim i samostalni protivkandidat na proteklim loklanim izborima koji je uhapšen u velikoj policijskoj akciji.

„Lopov“ godinama „razvaljuje“ na izborima u Tesliću

Markentiški stručnjaci kažu da primeri izmišljanja „nadimaka“ nisu retki poslednjih godina. Imaju za cilj da kod glasača obesmisle protivkandidata u vidu diskreditacije, a nezaobilazna je činjenica kada se govori o ovoj temi da je Dašić jedini političar i gradonačelnik u novijoj istoriji Kragujevca kojima ima završena dva državna fakulteta. Sa druge strane, iako mogu da naprave „markentišku“ štetu ima i fascinantnih primera.

„Lopov“ pobedio na izborima

-Od 2012.godine Bogdan Đukić, koji je odbornik SDS u Skupštini opštine Teslić, ima nadimak Lopov. Svoj nadimak je i zvanično štampao na predizbornom plakatu za protekle lokalne izbore u BiH. Bio je trećeplasirani na odborničkoj listi SDS, osvojiviši 1.202 glasa. Čak ga je i zvanično primio predsednik Republike Srpske- kažu naši sagovornici.

ucentar.rs

 

 

7 Comments

 1. Mica
  29/12/2020 - 2:48 pm

  Sramota da mladog čoveka pristojnog i nadasve poštenog i radnog nazivaju „luftika“dajte mu šansu da gradu Kragujevcu donese boljitak.

  Reply
  • Sasa
   30/12/2020 - 5:20 pm

   Ko ce bre da donese boljitak I kako,sa povecanjem cena ,jel to vas napredni boljitak

   Reply
 2. sumadinac
  29/12/2020 - 9:59 pm

  Pisite o ozbiljnim stvarima a ne o nadimcim i stvarima koje su van zivotnog toga desavanja.

  Reply
 3. Pera
  30/12/2020 - 8:03 pm

  Meni ovaj dečak za sada ok, ustvari nisam neku boljitak na svojoj koži osetio, ali se bar od onog Radomira pojavio više puta do sada nego tatin sin za sve vreme vladavine i ispijanja viskija na račun naš

  Reply
 4. Dalibor
  30/12/2020 - 8:49 pm

  Samo ću kratko. Gospodina sam upoznao još dok je bio oficir vojske u Starom generalštabu u Nemanjinoj ulici. Tada fin mladić, a kasnije ga video par puta u kg u mogu samo da kažem da je po mom mišljenju gospodin u svako smislu. Ne pričam ovo zbog politike, ne interesuje me mnogo, nego što gore pomenutog poznajem!!!

  Reply
 5. Rade
  30/12/2020 - 10:02 pm

  Kakvu šansu i za šta ? U Urbanizmu ne sme da smeni čoveka koji nam je urnisao grad sa garažama u stambenim blokovima i kod pijace. Sutra će i bunkere da otvara koje nam je taj iz NS napravio. Za Glavnog urbanistu i dalje držu čoveka iz Jagodine koji je trgovao uticajem i zapošljavao ženu u Urbanizmui i koji nema licencu. I taj jagodinac će nama kragujevčanima da kaže kako treba da izgleda Kragujevac. Farsa. Dašić menja ali nema kadrove i nikad ih neće ni imati, jer ko bi sa takvima u kolo!

  Reply
 6. Bojan
  17/02/2021 - 6:45 am

  Čim sam čuo da je nakon njegovog imenovanja stavljena šapa na Institut za Strna Žita, sa namerom da se to preduzeće pošalje pod led a zemlja rasproda, odmah mi je sve bilo jasno.

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.