U Kragujevcu od danas papreno poskupljenje komunalija i poreza na imovinu!

Sa prvim danom Nove godine odvoz smeća za domaćinstva na gradskom području poskupeće za 36,10 odsto, a za seoska područja za 35,22 odsto! Pored toga, poskupljuje i parking kao i usluge „Vodovoda“.

Cena parkiranja poskupela je gotovo za deset odsto, odnosno sa 55 na 60 dinara po započetom satu.

JKP „Vodovod i kanalziacija“ svoje usugle povećalo je za 26 odsto!

Poskupljuju i cigarete, PCR testovi, preplata RTS… 

U Srbiji su od danas skuplje i cigarete za 10 dinara po paklici, PCR testovi koštaju devet umesto dosadašjih šest hiljada dinara, a TV preplata za RTS je 299 dinara.

Od danas su i nove cene poreza na imovinu. U Kragujevcu je najveći skok cena u Srbiji- od čak 33 odsto!ucentar.rs

5 Comments

 1. Jelena
  01/01/2021 - 3:14 pm

  Sramota šta radi gradska vlast, gori su od Turaka kad su skupljali harač. Ni manje ni više već ‘samo’ 30% u proseku. Celo povećanje plate najavljeno od januara neće biti dovoljno da se pokriju povećani troškovi vode, poreza, smeća, struje, tv prerplate i ko zna još čega.

  Reply
 2. Dejan
  01/01/2021 - 3:50 pm

  To braco jasite samo napred da vidimo koliko moze da se izdrzi, dok sve staje, sve stalo nema vise posla vi cene gore, bravo.

  Reply
 3. Bili Piton
  01/01/2021 - 5:05 pm

  Da Bog da vam sestre i braco apoteka menza bila zbog ovakvih opravdanih odluka…kako radite takva vam i sreca bila…srecna vam bila Nova Godina i vasim porodicama…

  Reply
 4. Jelena
  01/01/2021 - 11:41 pm

  Daj Bože da sav novac koji pokradete od gradjana u ime poreza i ostalih dažbina i sportskih klubova za navodnu članarinu (ustvari legalni reket) utrošite na lekove u apoteci. U ovom gradu pošten čovek ne može da preživi. Vama plaćam porez. Za vas postojim samo da platim porez, a za zaposlenje svakodnevno putujem u drugi okrug. Sve lopov do lopova. Samo se stranački zapošljava ovde, kvalifikacije, iskustvo i pamet se ovde ne cene očigledno. Neka vam se u Novoj 2021.godini vrati, vama i vašoj deci sve što drugima loše radite.

  Reply
 5. Pera
  02/01/2021 - 10:55 am

  Molim portal UCENTAR da pita opštinu zašto je slagala da je radnicima javnih ustanova dala po 7000 dinara po detetu mlađem od 15 god, kada to nije učinila, dakle slagali su. Digla se velika prašina oko te velike laži grada Kragujevca. Hoćemo demantij i izvinjenje, a Vi (uCentar) da istražite ovu laž do kraja jer ste i Vi ovu laž objavili i obmanuli narod. Ukoliko želite da nastavite da stičete poverenje Kragujevčana jer ste zaista lepo počeli, onda ovo istražite i objavite zašto je grad slagao svoje građane. Hvala

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.