KRVAVA 2020: ubistva, samoubistva i nesreće u Šumadiji!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Samoubistvo Spasojevića u centru Kragujevca

Protekla 2020 godina, ostaće na žalost upamćena i po brojnim je ubistvima i samoubistvima u Šumadiji.

Sve je počelo 11. januara 2020 godine stravičnim samoubistvom Nebojše Spasojevića (42) iz Kragujevca. Spasojević se zaklao ispred jedne prodavnice u Ulici kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića u centru Kragujevca,-i to naočigled šokiranih policajaca i prolaznika. Spasojević je prerezao sebi grkljan i iskrvario na licu mesta.

Pokojni Dragan Ranković

Potraga za Draganom Rankovićem (24) iz Kragujevca posle tri nedelje okončana je tragično 23. februara 2020. Mladićevo telo pronađeno je obešeno u mestu Crkvine nedaleko od njegovog rodnog sela Donje Grbice, gde je i viđen poslednji put. Mladić se ubio zbog pritisaka „zelenaša“ pošto je pozajmio novac na kamatu. Beživotno telo pronađeno je u ataru sela Donje Grbice, kod reke Uglješnice, a utvrđeno je da je reč o nestalom mladiću.

22. maja prošle godine Jordan Aksentijević (63) i njegova supruga Dragica (56) pronađeni su mrtvi u porodičnoj kući u naselju Kozujevo u Kragujevcu. Sumnja se da je Jordan Dragicu u subotu ubio sa tri uboda nožem u grudi. Jordan je nakon zločina sebi prerezao grkljan. Jordan  je suprugu Dragicu godinama zlostavljao, Prizor u kući bio je stravičan.

pokojni Jordan i Dragica Aleksić

– Oboje su ležali u lokvi krvi. Dragica je imala brojne rane po grudima, dok je Jordan nožem sam sebi presudio. Tela roditelja pronašao je njihov sin. Pretpostavlja se da je nakon još jedne od svađa i maltretiranja supruge Jordan nasrnuo nožem na nju.

U selu Cerovac kod Kragujevca, samo tri dana kasnije25. maja- Nebojša Lakić (57) ubio je sekirom svoju maćehu Miloranku Lakić (72). Motiv ubistva je nepoznat, ali je činjenica da je Lakić psihijatrijski bolesnik i da je lečen u specijaliziranim ustanovama. Nije bilo prijava za zlostavljanje, niti bilo kakvih drugih a komšije u ovom retko naseljenom delu sela kažu da porodica nikada nije imala problema. Sumnja se da je u nervnom rastrojstvu Lakić otišao u naselje Aerodrom da ubije bivšu sugrugu, ali je tamo uhapšen.
Dragan Beronja ubio Zorana T.

U selu Čestin u opštini Knić, 26.avgusta se dogodilo ubistvo.  Kragujevčanin Dragan Beronja ubio je Zorana T., koji je poslednjih godinu dana živeo sa bivšom Beronjinom suprugom. Policija je potvrdila da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su D. B. (1965) iz Kragujevca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo. Sumnja se da je on došao u porodičnu kuću pedesetdvogodišnjeg muškarca u okolini Knića i da mu je, nakon svađe i tuče, nožem zadao više uboda u glavu i telo pred 15-godišnjim sinom svoje bivše devojke. Muškarac je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta.

Saša i ubijeni Pavlović iz Aranđelovca

U novembru mesecu Saša Radovanović (49) pucao u Aranđelovcu iz lovačke puške i na licu mesta usmrtio komšiju Dragana Pavlovića  (48). Ubistvo se dogodilo 4. novembra oko 21 sat u dvorištu kuće, a osumnjičeni je tom prilikom ispalio više hitaca. Pavlović, dvostruki ubica koji je na robiji proveo 15 godina, narkodiler je godinama brutalno maltretirao komšiju Radovinovića. Građani su pokrenuli peticiju da se Radovanoviću omogući fer suđenje jer je žrtva višegodišnje torture.

Takođe, u novembru mesecu  u porodičnoj kući u centru Kragujevca pronađeno je telo Lazara Tošanića (35), inspektora policije. Lazar je izvršio samoubistvo iz nepoznatih razloga. Inspektor je izvršio samoubistvo iz službenog pištolja.

Borko Ilić iz Topole

Borko Ilić (43) iz sela Belosavci kod Topole, koji je tri dana ranije od kada mu se gubio svaki trag, pronađen je mrtav u blizini Čačka 15. novembra. Radi o samoubistvu i da je policija pronašla njegovo telo u hotelskoj sobi u Preljini, nedaleko od Čačka. Prethodna tri dana za njim je intenzivno tragala policija, kao i njegovi prijatelji. Borko Ilić je poslednji put viđen u svom selu Belosavci, u ranim jutarnjim časovima u svojoj bravarskoj radnji, odakle je sivim automobilom “opel meriva“ otišao u nepoznatom pravcu. Motiv samoubistva je nepoznat.

Dobrivoje D. (61) iz Kragujevca osumnjičen je da je 28. novembra prebio na smrt svoju vanbračnu suprugu Ljubinku P. (61) u njegovoj kući. Posle ubistva, on je pokušao da se ubije popivši sonu kiselinu. Dobrivoje je sa povredama zadobijenim nakon što je popio kiselinu, sam došao u Klinički centar Kragujevac kako bi zatražio lekarsku pomoć. Doktorima je ispričao da je kiselinu popio nakon što je ustanovio da mu je supruga izvršila samoubostvo na isti način. Međutim, obdukcija je pokazala da je nesrećna žena ubijena!

kuća u kojoj je ubijena Ljubinka u Kragujevcu

Dragan L. (84) iz Aranđelovca je uhapšen 11.decembra 2020, zbog sumnje da je u noći između četvrtka i petka usmrtio svoju suprugu Georginu L. (80). Porodična drama odigrala se u njihovoj kući u naselju Vrbica, nakon svađe dvoje staraca. Obdukcioni nalaz pokojne Georgine je pokazao da je ona umrla usled davljenja i da joj je, najverovatnije rukama, prekinut dovod kiseonika nakon čega je nastupila smrt. Ona je imala i druge povrede, koje su joj najverovatnije nanete štapom.

U požaru koji je izbio 26. 12. 2020 u porodičnoj kući u selu Ljulaci poginuli su Lazar Vučićević (80) i Milena Vučićević (82). Sumnja se da je tragični požar izbio zbog neispravnog odžaka, jer je tokom uviđaja utvrđeno da su se zapalile dve ukrštene grede na tavanu, koje su bile blizu odžaka koji je bio zapušen. Hladni dani su starce primorali da založe malo jaču vatru nego uobičajeno, i zbog toga je i došlo do paljevine. Plamen je sa greda sišao i na plafonsku konstrukciju sobe u kojoj su boravili, i zahvatio drvenu lamperiju. Lazar je bio nepokretan i vezan za postelju, a Milena je ponajviše brinula o njemu. Na dojavu o požaru stigla su tri vatrogasna vozila i osam vatrogasaca spasilaca, ali su zatekli samo beživotna tela dvoje starih ljudi, koji su se, kako se predpostavlja, ugušili od dima u snu, a zatim izgoreli.ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar