Velike investicije Vlade Srbije u Kragujevcu ove godine!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Značajne investicije koje se realizuju sredstvima Vlade Srbije i lokalne samouprave biće završeni tokom 2021. a očekuju se brojni kapitalni projekti i radovi.

U prvoj polovini ove godine planirano je svečano otvaranje Palate pravde, počinje zamena kotlova u Energetici, radiće se na rekonstrukciji gradskih fasada i Trga vojvode Radomira Putnika.

Aleksandar Milošević

Previđena je rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u gradskim naseljima i prigradu, a u planu je početak radova na Severnoj obilaznici, najavio je Aleksandar Milošević, pomoćnik gradonačelnika za realizaciju kapitalnih projekata i saradnju sa Vladom Republike Srbije.

Jedna u nizu kapitalnih investicija u Kragujevcu koju finasira Vlada Republike Srbije je izgradnja Palate pravde.

Parcelu od dva hektara za izgradnju objekta i uređenje kopletne infrastrukture u vrednosti od 57,5 miliona dinara obezbedio je grad Kragujevac.

U novoj Palati pravde čija je površina oko 25 hiljada kvadrata biće smešteno 11 pravosudnih organa u 24 sudnice i 74 kabineta čime će biti obezbeđeni mnogo bolji uslovi za efikasniji rad pravosudnih organa za 800 zaposlenih.

Ukupna vrednost radova iznosi oko 3 milijarde dinara i ta sredstva je obezbedila Vlada Republike Srbije.

Severna obilaznica je od velikog značaja za grad Kragujevac, navodi pomoćnik gradonačelnika i objašnjava da grad stavlja na mapu gradova povezanih sa autoputevima.

Od izuzetne važnosti je i što će se izgradnjom Severne obilaznice transportni saobrađaj izmestiti iz užeg gradskog jezgra.

Iz gradske kase u ovoj godini izdvojeno je sto miliona dinara za obnovu oronulih i starih fasada.

Osim toga planirana je potpuna rekonstrukcija Trga vojvode Radomira Putnika koji se nalazi preko puta jednog od najlepših gradskih objekata, zgrade Suda.

izvor: RTK 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar