opaa.. „Preki sud“ na Božić za Dunčića- a MAKSA!?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Konspirativna sednica Skupštine grada Kragujevca održala se danas u 11 časova sa jednom jedinom tačkom- smena direktora JP „Urbanizam Kragujevac“ Dragana Dunčića. Novi vd direktor je Vesna Milošević Jovanović.

Ovo je prvi put u novijoj istoriji parlamentarizma u Kragujevcu da se zbog ove teme raspravlja na elektronski zakazanoj sednici Gradskog veća, i da se po hitnom postupku odbornici izjašnjavaju o smeni direktora nekog javnog preduzeća.

Dunčić već bio smenjen..

Smenjeni direktor Dragan Dunčić

Kao što smo i napisali pre nekoliko meseci posle dolaska nove gradske vlasti Dunčić je, pored glavnog urbaniste i direktorke „Apoteka Kragujevac“ bio predviđen za smenu. Iz gradske vlasti im je sugerisano da podnesu ostavke, ali je direktor „Urbanizma“ to odbio.

-Ovakva ishitrenost očigledno govori da nekome smeta. Da li građevinskoj mafiji koja ima namere da kompletan urbanizam u gradu stavi pod svoju kontrolu i tako diktira dalja pravila igre koja su zasnovana na tome da se gradi na periferiji grada ili Dunčić zaista ima iza sebe nešto loše u svom radu videće se u narednim danima. Lično sumnjam da imaju nešto protiv njega jer bi već prošao medijskog toplog zeca- kaže naš izvor blizak vrhu  gradske vlasti.

Opasan presedan

On ističe da ova smena sa aspekta samog funkcionisanja Grada nije toliko bitna, ali da je vrlo opasan presedan kada se tiče šumadijskih političkih prilika.

Prvi srpski Ustav donet je u Kragujevcu

-Nije im Kragujevac Babušnica ili neko malo mesto u Srbiji. Ovo je grad koji je bio prestonica Srbije, kolevka demokratije u novijoj istoriji. Uvođenje politčkih prekih sudova je primereno komunističkom vremenu- kažu naši sagovornici uz napomenu da oni koji postavljaju takve standarde, dokazano je mnogo puta- i sami budu žrtve pravila koje uvode.

-Vi imate gradskog ministra Vladimira Maksimovića koji je odgovoran što su građani Kragujevca iz svog džepa platili 187 hiljada evra „penala“ EBRD banci. To je 18 dečijih igrališta, oko 350 prosečnih plata ili čak 800 prosečnih penzija. I njega „zaštiti“ lobi porodice Nikolić, a ovamo na Badnji dan i Božić smenjujete u staljinističkom maniru nekog direktora. Pa oni nisu ni dostavili materijale odbornicima, što je osnovni zakonski preduslov. Da nije tužno bilo bi smešno- ističe naš sagovornik.

ucentar.rs  foto: ilustracija printskrin 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar