Nikola je zbog petarde ostao bez prstiju- „Bukvalno mi je raznela šaku!“ (uznemirujući foto!!!)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Kada je programer iz Kragujevca Nikola Ćirković (33), ljubitelj pirotehnike, kupio tradicionalno petarde krajem decembra u prodavnici, nije mogao ni da, sanja da će ga proslava Nove godine koštati teških povreda. On je 1.januara, posle ponoći, ostao raznete šake od eksplozije petarde u neposrednoj blizini. Izgubio je dva prsta na ruci, i čega ga još jedna operacija.
– U stanu smo bili moja devojka i ja i još dva para. Znao sam da su petarde „crna udovica“ izuzetno jake, pa sam izašao na terasu da ih bacim sa zgrade na ulicu, koja je bila pusta. Imao sam tri. Jednu sam bacio, i ona je pukla na ulici. Kada sam zapalio drugu i gurnuo je sa terase, ona se nekako vratila, i eksplodirala u vazduhu, na i otkinula mi kožu sa nosa… Ali, od siline te eksplozije, sama se detonirala treća petarda, kojoj nije bio upaljen fitilj. Pukla je 30 cm od moje šake, i bukvalno je raznela, priča svoju dramu Nikola Ćirković.
Proslava se pretvorila u vrisku žena, i borbu da se što pre dođe do bolnice.
-Pozvali smo Hitnu pomoć, i kada su videli moju ruku, bili su u šoku. Dva prsta su bukvalno bila razneta u parčiće, nije imalo šta da, se ponese da bi se orišila. A palac i mali prst su bili sasvim izokrenuti. Usledile su komplikovane intervencije, i to u vreme svog haosa oko korone. 20 dana sam bio u bolnici, i čeka me još jedna operacija, priča Nikola, koji svojim primerom želi da upozori sve na opasnost od petardi, i čija će šaka nakon oporavka biti u funkciji 70 odsto.
N. R. Blic.rs
Foto:privatna arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar