Posle apela meštana Aleksandru Vučiću: Koja „oslobodio“ put u Kormanu!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Posle pisanja ucentar i apela meštana predsedniku Republiku Aleksandru Vučiću, preduzeće „Marko trans“ iza koga stoji kontraverzni kragujevački biznismen Goran Kojović- Koja poslalo je bager koji je „oslobodio“ potopljeni put u selu Korman

meštani se obratili Predsedniku Republike

Preko 25 domaćinstava iz ovog mesta udaljenog na petnaestak kilometara od Kragujevca nije moglo do svojih njiva jer je zbog izbacivanja jalovine potopljen jedini put koji vodi do njih. Voda je bila dubine i do dva metra jer su zakrčeni kanali koji su regulisali odlazak vode do Lepenice. Tragikomično zvući činjenica da je preduzeću iza koga stoji Kojović povereno regulisanje vodotokova na teritoriji grada Kragujevca i da se to debelo plaća upravo novcem građana.

Potopljeni put u Kormanu

-Ovim je rešeno tek deset posto problema. Bager je juče ujutro prokrčio da voda ode. Njive su natopljene, a kanali nizvodno su i dalje zakrčeni. U njivama se pojavila voda na površini od 50 hektara. Kada zagazite potone vam noga pola metra. Ne možemo da bacimo sezonsko đubre. Sada tek sagledavamo štetu. Ovo je strašno- pričaju nam meštani koji su molili Vučića da ih spase od lokalnog moćnika.

-Put se nalazi pod vodom gde je dubina i do dva metra. Ne možemo u svoje njive, da bacimo stajsko đubrivo iako je sezona, niti znamo u kakvom su stanju usevi u koje smo uložili poslednji dinar. Nadležni u Kragujevcu nemoćni su. Nema kome se nismo obraćali od gradonačelnika Nikole Dašića do inspekcija. Niko ništa ne preduzima- napisali su Vučiću.

ekipa: Dima, Era i Koja

Inače, Kojović, koji je slovio za jednog od najpoverljivih ljudi bivšeg predsednika Tomislava Nikolića- bio je u epicentru nedavnog skandala kada je reagovala i ministarka ekologije Irena Vujović. Tada je u Lepenicu izbačen otpad, a snimak ekološkog zločina pojavio se na društvenim mrežama. Nije poznat epilog da li je preduzeće u kome je Kojović odgovorno lice kažnjeno od strane nadležnih.

O tome kolika je moć ovog čoveka govori i činjenica da je prethodnih godina dobijao poslove na svim državnim projektima u Kragujevcu- izgradnja Centra za matične ćelije, Palata Pravde, DATA centra, zatvora u Petrovcu, 640 stanova za pripadnike snaga bezbednosti u naselju Denino brdo… Ugovori su „teški“ nekoliko desetina miliona evra.

Kojović je dobro pozicioniran i u sadašnjoj gradskoj vlasti. Glavni „lobisti“ su mu Erić, ministar privrede u gradskoj vlasti ali i direktor sa najdužim stažom u Kragujevcu Mlađan Dimitrijević- Dima iz Studentskog centra „Kragujevac“.
ucentar.rs 

video: Izbacivanje otpada u reku Lepenicu…
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar