Ranjeni Ivica P (33) iz Aranđelovca napao čoveka sekirom

Sinoć ranjeni  I. P. (33) iz Aranđelovca nalazi se pred sudom kao osumnjičeni da  je septembra pretprošle godine sekirom napao-Gorana Braunovića-Brauna (44) iz ovog grada. Policija u Kragujevcu saopštila je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Aranđelovcu uhapsili su I. P. (33) iz Aranđelovca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju.

mesto napada sekirom

Zanimljivo je da je Tužilaštvo u Kragujevcu  napad okarakterisalo- kao teške telesne povrede. Zamenik Višeg javnog tužioca u Kragujevcu Marija Živković donela je NAREDBU o zaključenju istrage za ubistvo u pokušaju i predmet vratila Osnovnom javnom tužilaštvu u Aranđelovcu. U predmetu se prema njenom mišljenju stiču elementi za krivično delo teška telesna povreda, a Ivica P. je pušten da se brani sa slobode.

Goran Braunović

-To je bio pokušaj ubistva. Žaliću se svim republičkim instancama,  a moji advokati uputiće pismo Veću državnih tužilaca da se proveri ovaj predmet. On je krenuo da me udari sekirom u glavu- kaže Braunović.Prema njegovim rečima tu nema govora o pokušaju nanošenja teških telesnih povreda.

-Napao me je dok sam izlazio iz kola. Vikao je „gotov si“ i „ubiću te“. I. P. je izleteo iz kafića „Korner“ i sekirom pokušao da me udari u glavu pet-šest puta. Uspeo sam sa eskiviram, ali mi je rasekao ruku, pogodio u tetivu, prst mi bukvalno visi o koži-priča nam Braunović koji je posle napada smešten na Urgentni centar u Beogradu.

 

 Ivica P. „Nisam imao nameru da ga ubijem“

posledice napada

I.P. je izjavio u istrazi da nije imao nameru da ubije Braunovića već da mu nanese povrede. Povod za napad su ranije razmirice, a Braunović je podnosio prijave protiv I. P. koga je sumnjičio da mu je naručio paljenje automobila. Posle napada otišao je sam u policiju i prijavio da je Braunović njega napao. Odmah je uhapšen.

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.