Ranjeni Ivica P (33) iz Aranđelovca napao čoveka sekirom

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sinoć ranjeni  I. P. (33) iz Aranđelovca nalazi se pred sudom kao osumnjičeni da  je septembra pretprošle godine sekirom napao-Gorana Braunovića-Brauna (44) iz ovog grada. Policija u Kragujevcu saopštila je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Aranđelovcu uhapsili su I. P. (33) iz Aranđelovca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju.

mesto napada sekirom

Zanimljivo je da je Tužilaštvo u Kragujevcu  napad okarakterisalo- kao teške telesne povrede. Zamenik Višeg javnog tužioca u Kragujevcu Marija Živković donela je NAREDBU o zaključenju istrage za ubistvo u pokušaju i predmet vratila Osnovnom javnom tužilaštvu u Aranđelovcu. U predmetu se prema njenom mišljenju stiču elementi za krivično delo teška telesna povreda, a Ivica P. je pušten da se brani sa slobode.

Goran Braunović

-To je bio pokušaj ubistva. Žaliću se svim republičkim instancama,  a moji advokati uputiće pismo Veću državnih tužilaca da se proveri ovaj predmet. On je krenuo da me udari sekirom u glavu- kaže Braunović.Prema njegovim rečima tu nema govora o pokušaju nanošenja teških telesnih povreda.

-Napao me je dok sam izlazio iz kola. Vikao je „gotov si“ i „ubiću te“. I. P. je izleteo iz kafića „Korner“ i sekirom pokušao da me udari u glavu pet-šest puta. Uspeo sam sa eskiviram, ali mi je rasekao ruku, pogodio u tetivu, prst mi bukvalno visi o koži-priča nam Braunović koji je posle napada smešten na Urgentni centar u Beogradu.

 

 Ivica P. „Nisam imao nameru da ga ubijem“

posledice napada

I.P. je izjavio u istrazi da nije imao nameru da ubije Braunovića već da mu nanese povrede. Povod za napad su ranije razmirice, a Braunović je podnosio prijave protiv I. P. koga je sumnjičio da mu je naručio paljenje automobila. Posle napada otišao je sam u policiju i prijavio da je Braunović njega napao. Odmah je uhapšen.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar