Predsednica suda u Kraljevu „pala“ za 1100 evra!

„novčaniceeee..“ foto: MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova , Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su pet osoba zbog primanja ili davanja mita.

pronađene pare foto: MUP

Uhapšeni su M. B. (1963) odgovorno lice Prekršajnog suda u Kraljevu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo primanje mita, V. L. (1968) zbog sumnje da je pomogao u izvršenju ovog krivičnog dela, B. T. 1952) i B. K. (1991) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo davanje mita, kao i V. P. (1979) zbog sumnje da je pomogao u izvršenju krivičnog dela davanje mita.

Osumnjičeni se terete da su od avgusta 2020. do februara 2021. godine omogućili okrivljenima u postupcima koji se vode pred Prekršajnim sudom u Kraljevu, a u predmetima osumnjičene M. B., da ne izvrši službenu radnju koju bi morala izvršiti, odnosno da prolongira prekršajne postupke protiv okrivljenog, sina osumnjičenog B.T. kao i postupke protiv B.K., do zastarelosti. M. B. se tereti i da je opstruisala prekršajne postupke i donosila presude kojima se okrivljeni oslobađaju prekršajne odgovornosti, ili je donosila rešenja o obustavi prekršajnih postupaka koji su pokrenuti protiv sina osumnjičenog B.T. kao i B. K.

Kako se sumnja, M.B. je posredno, od V.L. i V.P. u navedenom periodu primila mito u iznosu od 1.100 evra. Kod osumnjičenog V. L. pronađeno je 100 evra i oko 19.000 dinara. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.ucentar.rs

1 Comment

  1. Sudbina
    17/02/2021 - 8:30 pm

    Pa predsednika Prekršajnog suda u Kragujevcu je trebalo odavno smestiti iza brave. Da li se neko pita šta ovaj nesrećnik radi, gde se i sa kim opija, kako tim istim ljudima završava prijave, kako maltretira sudije koje neće da igraju njegovu igru i završavaju predmete njegovim kafanskim pajtosima i kako tim pajtosima izigrava advokata.

    Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.