Cvećari MOGU da rade..

Nakon dodatnog tumačenja Naredbe o radnom vremenu za vreme nepovoljne epidemiološke situacije tokom trajanja zarazne bolesti COVID-19, cvećare su izuzete od ograničenja radnog vremena, saopšteno je iz Skupštine grada Kragujevca.

Ograničenje radnog vremena, kao medicinska, epidemiološka i preventivna mera odnosi se na pravna lica i preduzetnike koji obavljaju svoje delatnosti u objektima koji nisu bezbedni i sigurni u smislu zaštite stanovništva od zaraznih bolesti ili kada je priroda delatnosti takva da podrazumeva nebezbedne kontakte između ljudi kao što su saloni lepote, restorani i sl.

Naredbom je predviđeno da se ograničenje ne odnosi na sve druge radnje, objekte i mesta (obućarske, krojačke, stolarske, staklorezačke i sl. radnje, servisi, tehnički pregledi i sl.) gde se pružaju usluge bez obaveznog prisustva korisnika ili su prisustvo i kontakt ograničenog trajanja.

S obzirom na to da je u cvećarskim radnjama prisustvo i kontakt korisnika ograničenog trajanja, Vlada Srbije naložila je svim jedinicama lokalne samouprave odnosno Štabovima za vanredne situacije, reviziju načina postupanja, a radi ujednačene primene Naredbe na teritoriji Republike Srbije.

ucentar.ra

1 Comment

  1. Milanko
    19/03/2021 - 4:41 pm

    E sada mi je mnogo lakse kada znam da ako umrem od korone onih pet koji ce smeti da mi dodju na sprovod da ce moci da kupe i cvece. Ali odakle da kupe?

    Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.