Zgrada FILUM-a „ni na nebu ni na zemlji“-kažu u SSP

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Putem neostvarenih obećanja Srpske napredne stranke došli smo do teme zgrade Filološko umetničkog fakulteta. Juna 2020. godine, bivši ministar prosvete Mladen Šarčević u prisustvu sadašnjeg gradonačelnika Nikole Dašića i tadašnjeg gradonačelnika Radomira Nikolića, obećao je da će se izgraditi poseban objekat za Filum sa početkom radova 2021. godine, u vrednosti od 5,7 miliona evra i da će taj objekat imati 8 hiljada kvadrata, kaže se u saopštenju Stranke slobode i pravde u Kragujevcu.
-Mi smo danas tragom tog obećanja došli da nađemo taj kamen temeljac ili makar grube radove, ali na žalost na prostoru koji je predviđen za gradnju nema ničega, kao i za sve ostale projekte koje smo obrađivali u poslednjih nekoliko nedelja. I ponovo su, na žalost, građani obmanuti. Mi želimo da podsetimo koliko je zapravo taj fakultet od velikog značaja za ovaj grad, zbog toga što na njemu studira 3 hiljade ljudi. On postoji prvo kao istureno odeljenje Beogradskog univerziteta još od 1994. godine a kao samostalni fakultet od 2002. godine- kažu u SSO.
To je najstarija institucija podstanar u ovom gradu, ntasvlja se dalje  a taj podstanar svake godine stvori 200 diplomiranih akademaca koji su izuzetno značajni za ovaj grad.
-Zapravo naša najveća vrednost su mladi, obrazovani ljudi, koji stvaraju dobra radna mesta, zarađuju dobre plate. Toga smo svi svesni. Ali na žalost, mi smo imali prilike pre tri nedelje da čujemo predsednika države koji je demantovao i gradonačelnika  i gradsku  vlast izjavivši da prioritet ovog grada uopšte  nisu izgradnja fakulteta, škola ili stvaranje novih radnih mesta, kao ni novi model Fiata, već je izgleda prioritet kanalizacija. Mi o tome šta je prioritet u Kragujevcu  moramo da čujemo iz Beograda što je totalni nonsens. Kanalizacija  jeste bitna ali prioritet ovog grada moraju da budu one institucije i ona pitanja koja generišu novu vrednost. Da li je to Klinički centar, novi model Fiata, da li je to Filum-naodi se i saopštenju,
O tome koliko oni zapravo brinu o svemu, svedoči i prazna livada na kojoj su već trebali da budu temelji  za Filum, a koja je ujedno i simbol svega onoga što je učinjeno za prvih godinu dana nove/ stare vlasti, ističe se u saopštenju koje je potpisao Obrad Turković
potpredsednik GrO SSP Kragujevac.

ucentar.rs foto: privatna arhiva

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar