ugositeljima se baš ne da- otvaraju se bašte koje će prekriti sneg…

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Od sutra će bašte kafića i restorana biti otvorene, ali će moći da se koriste sa 50 odsto kapacitet, i time ćemo da legalizujemo već postojeće stanje, izjavio je član Kriznog štaba dr Predrag Kon.

– Korekcije kojih će biti od ponedeljka porazumevaju da ugostitelji mogu da rade na 50 odsto kapaciteta na otvorenom, a detalji će biti definisani tokom dana da bi oni koji kontrolišu poštovanje mera mogli da ih primene – izjavio je Kon.

Dodao je da u baštama mora da bude razmaka od dva metra među gostima, a ne među stolovima, i da moraju da se nose maske.

– To bi bio uvod u malo ozbiljnije poštovanje mera, jer da smo te najosnovnije mere poštovali, ne bismo morali ni da se zatvaramo – zaključio je Kon.

Ono što ne ide na ruku ugositeljima jesu i meteorološke prilike.

prognoza za Kragujevac narednih pet dana RHMZ

Posle prošlonedeljnih prolećnih temperatura dočekao nas je kišovit vikend sa zahlađenjem, a meteorolozi za utorak najavljuju i pravu zimu sa snegom i mrazem. Stručnjaci za portal Severe Weather Europe upozoravaju da u narednim danima dramatične promene očekuje evropski kontinent, odnosno da je reč o istorijskom hladnom udaru sa Arktika. Meteorolozi predviđaju jake snežne padavine na Alpima i Balkanu u utorak, i upozoravaju na pojavu mraza koji bi mogao da ugrozi cvetajuću vegetaciju.

– Nastavlja se jako pogoršanje i zahlađenje u utorak posle podne, koje bi sneg osim na planinama, ponegde čak i dosta obilan, moglo doneti nakratko i u nizije regiona – naveo je i naš meteorolog Marko Čubrilo na Fejsbuku, dodajući da ukoliko bi se trenutne simulacije ovog vremenskog modela održale, u utorak „bi donele jedan od najvećih aprilskih snegova velikom delu regiona“.

Meteorolog Đorđe Đurić potvrdio je za Kurir da postoji mogućnost prodora hladnog fronta u našoj zemlji i da nas već od utorka očekuje sneg i mraz.

– Sneg će padati od utorka na planinama, a već u sredu ujutru se očekuje i u ostalim nižim predelima. On se neće dugo zadržati jer će temperature biti u plusu u toku dana, a u jutarnjim časovima kretaće se oko nule. Već od četvrtka nas očekuje toplije vreme – rekao je Đurić.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) poslao je upozorenje zbog najavljenog pada temperature i upozorio da bi jutarnji mrazevi (do -3°C) mogli da ugroze procvetale vrste i sorte voća.ucentar.rs/kurir.rs
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar