Zločinci iz NATO na današnji dan ubili 11 i ranili 50 civila u Aleksincu!

Na današnji dan, 5. aprila 1999. godine NATO avioni su usmrtili 11 i teško ranili 50 civila bombardujući centar Aleksinca. U tom napadu uništeno je više od 700 stambenih objekata, a direktno su pogođene dve centralne ulice ove varoši. U napadu su stradale i zgrade u kojima je bio smešten Dom zdravlja i Služba hitne medicinske pomoći ali i privredni objekti Konfekcije „Morava“, „Betonjerka“ i Ugostiteljsko-turističkog preduzeća. Jedna bomba zbrisala je za zemljom ulicu Dušana Trivunac sa šest porodičnih kuća dok je deset uništeno u ulici Vuka Karadžića. Ovaj gradić ponovo je bio meta napada u noći između 27. i 28. maja lada je NATO ubio još troje civila i u potpunosti uništio na desetine kuća i stambenih zgrada i skoro sve privredne objekte.
Predstavnici Severo-atlantske alijanse u Briselu su ovaj monstruozni čin opravdali „tehničkom greškom“. Oni su naveli da je meta napada bila vojna kasarna VJ koja se nalazila u blizini grada. Kasarna me bila ispražnjena i u njoj nije bilo ni Bojnika ni tehničkih sredstava.
Kanadski general Luis Mekenzi je po obilasku ruševina rekao „Zločin je počinjem nad civilnim stanovništvom, nad mirnim građanima, u njihovim porodičnim domovima, na prostoru gde apsolutno nema nijednog vojnog objekta“. U delu svetske javnosti Aleksinac je nazivan srpskom Hirošimom.

  

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.