beba u Kragujevcu- i dalje u teškom stanju!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Beba koja se nalazi na respiratoru na odeljenju neonatologije Univerzitetskog kliničkog centra u Kragujevcu,-  u teškom je stanju, pišu novosti.rs

Kako prenosi ovaj list doktorka Dragana Savić, iz Pedijatrijske klinike Kliničkog centra Kragujevac, potvrdila je da se lekari ove ustanove bore za život devojčice rođene u kraljevačkom porodilištu:

– Beba ima plućnu hipertenziju koja je životno ugrožava. Ona je iz kraljevačkog porodilišta primljena u subotu rano ujutru. Kovid pozitivna je bila kod njih u porodilištu, antigenski test je kod nas takođe bio pozitivan, urađen je i PCR test koji pokazao pozitivan rezultat. Beba je bila relativno stabilna prvih dana, a onda je od trećeg dana života na mehaničkoj ventilaciji – rekla je dr Savić.

Beba je na intenzivnoj nezi i prima terapiju, a doktorka Savić je ispričala da je devojčica odmah nakon rođenja, posle tri sata, počela da iskazuje simptome infekcije virusom korona.

– Već nakon tri sata od rođenja bebe respiratorno zdravlje bebe je počelo da se pogoršava, dobila je visoku temperaturu, urađen je antigenski test po protokolu i prebačena kod nas radi daljeg lečenja i praćenja – rekla je dr Savić. – Pretpostavlja se da je infekcija nastala još dok je beba bila u stomaku, s obzirom na to da je već u trećem satu pokazala simptome kovid-infekcije.

Majka novorođenčeta je bila pozitivna, ali nije imala simptome kovida.

– Beba je, nažalost, razvila tešku i ozbiljnu kliničku sliku, tako da je verovatno, ona teorija da ne postoji ili je smanjen rizik od prenosa infekcije, ovim opovrgnuta – rekla je dr Savić za novosti.rsucentar.rs 
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar