Aranđelovac: „Bekament“ kupio „Šamot“ za 203 miliona dinara!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Banja komerc Bekament za 203,4 miliona dinara kupio je fabriku „Šamot“ u stečaju, saopštila je danas Agencija za licencriranje stečajnih upravnika.

Najznačajnija imovina Šamota koji je kupljen po početnoj ceni su objekti fabričkog kompleksa u Aranđelovcu, oprema, postrojenja i potraživanja prema dužnicima.

Pretežna delatnost Šamota je proizvodnja vatrostalnih proizvoda a u stečaju je od 2015. godine.

-Tipičan primer ojađenog aranđelovačkog industrijalca zaposlen je u „Šamotu“. Zlatnih godina, sedamdesetih i osamdesetih prošlog veka, ovo preduzeće bilo je najveći proizvođač vatrostalnog materijala na Balkanu. Nije važno što i dalje postoji potreba za „Šamotovim“ proizvodima. Izmrcvarena, firma nezaustavljivio propada iz godine u godinu. „Šamot“ fabrika u Aranđelovcu ima 230 radnika. Umesto 100.000 tona godišnje, koliko je nekada izlazilo iz njenih pogona, danas se proizvede jedva do 2.000. Firma je u restrukturiranju, radnici čekaju isplatu 20 zaostalih zarada- pisao je list Večernje novosti u tekstu „Od giganta do katanca“. U Šamotu je nekada radilo nekoliko hiljada Aranđelovčana.ucentar.rs foto: printskrin
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROIDShare on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar