CINKAROŠ: Fatić traži od Godfrija da se srpskim sudijama zabrani ulazak u SAD!

Polazeći od činjenice da unutrašnje probleme ove države kroz institucije sistema moraju rešavati sami građani Srbije- bez pritisaka EU, SAD, Rusije ili bilo koje strane države prenosimo pismo Aleksandra Fatića, redovnog profesora i naučnog savetnika Instituta za filozofiju i društvenu teoriju, koji pripada Univerzitetu u Beogradu. Fatić je u pismu uputio američkom ambasadoru Entoni Godfriju u kojoj traži da se u SAD uvede zabrana ulaska srpskim sudijama koje je on nazvao SNS sudijama- kao i njihovim porodicama.

„Poštovani ambasadore Godfri, novinarka Tatjana Vojtehovska nedavno je napisala da je predsednik Srbije od ove zemlje napravio ‘kineski magacin'“, navodi se u otvorenom pismu profesora Aleksandra Fatića upućenom ambasadoru SAD u Srbiji Entoniju Godfriju.

„Ambasadore Godfri, u Srbiji neka od najvećih intelektualnih imena SAD, profesori Noam Čomski i Frensis Fukujama, pišu otvorena pisma predsedniku države, kao što ja sada pišem Vama, tražeći da se naučne ustanove oslobode SNS botova koji su se uzverali i uzjahali te ustanove. To se dogodilo prošle godine, kada je SNS ekipa postavila grupu botova u upravni odbor jednog uglednog naučnog instituta.

U SNS Srbiji postoji politika silovanja. Slično kao u ratovima u bivšoj Bosni i Hercegovini, sada se u Srbiji masovno siluju žene i devojčice, a politički i sudski se siluju i protivnici režima.

Vi ste nedavno izjavili da postoji „maligni uticaj“ koju Srbiju odvaja od Evropske unije, a da je osnovna prepreka na tom putu njeno pravosuđe. Maligni uticaj na Srbiju je, naravno, Kina, a pravosuđe je glavni unutrašnji problem Srbije.

Jer, da Srbija ima pravosuđe, u njoj ne bi mogao postojati jedan Palma.

U njoj ne bi mogla postojati politika fizičkog, institucionalnog i sudskog silovanja protivnika režima i nemoćnih građana.

Nažalost, Srbija je posuta palmama koje u njoj normalno ne bi trebalo da rastu, a posebno je pravosuđe u Srbiji puno palmi. I sve te palme jednoznačno su povezane sa jednom strankom: SNS.

U Srbiji postoji policija, koja smatra da nije nadležna kada je zovu građani kojima se ruše kuće od strane mehanizovane bande pod fantomkama, u beogradskom naselju Savamala.

U Srbiji postoji plantaža marihuane koju čuvaju inspektori policije i agenti BIA. Zove se Jovanjica.

U Srbiji postoji fabrika oružja iz koje članovi porodice vladajućeg SNS privatno prodaju oružje. Zove se Krušik.

U Srbiji postoji jedan sud, Prvi osnovni sud u Beogradu, u kome uprava suda smatra da nije nadležna za nasilje koje se vrši u zgradi suda nad maloletnim detetom, i to od strane sudije tog suda. Na čelu tog suda nalazi se sudija po imenu Snežana Stevović.

U Srbiji postoji organ koji treba da uvodi red u rad sudija koje šuruju sa političkim stranakama i krše etiku, i taj organ ne radi ništa, nego naprotiv, i sam zataškava prljavi blud između sudija i SNS, sličan onom između Palme i građana Jagodine. Taj organ se naziva disciplinski tužilac Visokog saveta sudstva.

U Srbij postoji sudija koja otima dete protivniku režima usled urgencija iz SNS, i to dete dodeljuje botkinji SNS kojoj se aktuelno sudi za nasilje koje uključuje pretnje ubistvom istog tog deteta, i koja ima dve zabrane prilaska, tom detetu i tom protivniku režima, zbog nasilja. Slično pričama koje već godinama slušamo u medijima, o čemu je snimljen i film.

Ime te sudije ne želim da kažem jer mi je žao da neko tako upropasti svoj ugled na početku karijere.

Ukratko, ambasadore Godfri, tokom Vašeg mandata kao ambasadora, Srbija će postati kineska provincija usred Evrope. Prepuna Huawei kamera za nadzor građana, sa kineskim policajcima (bukvalno) na ulicama, sa kineskom ambasadorkom svako malo na državnim medijima pored predsednika države, i – sa kineskim sudstvom.

Ostalo je još da se otvore javne kuće sa oduzetom decom od političkih protivnika režima.

Vreme je da pokažete šta Amerika može i da li može pre nego što bude kasno.

Vreme je da zaštitite političke protivnike režima od progona tako što ćete sankcionisati javne službenike i sudije koje vrše institucionalno nasilje nad intelektualcima i njihovim porodicama, zabranom ulaska u SAD i stavljanjem na listu sumnjivih osoba koje, potom, ni jedna pristojna zemlja neće više hteti da primi preko granice.

Kada se Amerika borila protiv kriminalnih režima i organizovanog kriminala u Latinskoj Americi, jedino oružje koje je imala bilo je ekstradicija kriminalaca i korumpiranih političara u SAD.

Danas, u Evropi, u nastajućoj kineskoj provinciji pod vlašću SNS, jedino oružje koje Amerika ima je sankcionisanje kriminalaca u pravosuđu i javnoj službi. Na način koji istovremeno prenosi moralnu poruku.

Mi smo ljudi, u većini, koji u Boga veruju i svoj narod vole, i koji su bili saveznici SAD u ratu protiv komunizma i fašizma. Posle tog rata, i sami smo bili žrtve komunizma, sa sada smo žrtve kineske verzije diktature u kojoj je nasilje, političko, institucionalno, i sudsko, uobičajeni način obračuna sa političkim protivnicima.

Ljudi koji takvo nasilje sprovode, protiv pristojnih građana Srbije, bar ne bi trebalo da mogu da putuju na more u Grčku, Italiju, Španiju, Hrvatsku…

A vi imate mogučnost da pokrenete zbivanja na taj konkretan, jasan način“, zaključuje se u otvorenom pismu Aleksandra Fatića, redovnog profesora i naučnog savetnika Instituta za filozofiju i društvenu teoriju, koji pripada Univerzitetu u Beogradu.
ucentar.rs foto: tviter/prinskrin
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID3 Comments

 1. Bata
  03/05/2021 - 10:42 am

  „Ambasadore Godfri, u Srbiji neka od najvećih intelektualnih imena SAD, profesori Noam Čomski i Frensis Fukujama, pišu otvorena pisma predsedniku države, kao što ja sada pišem Vama,“
  Da li je potreban komentar??

  Reply
 2. 03/05/2021 - 12:09 pm

  Tako je, ja bi im zabranio izlazak iz zemlje, s e dok ne krenu da sude po zakonu!

  Reply
 3. 03/05/2021 - 5:45 pm

  Što ne objavljujete komentare?

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.