u ambulantni „Filip Kljajić“ otvorena 28 državna apoteka!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U partnerstvu Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Zastava i Apotekarske ustanove Kragujevac  uz podršku grada, u ambulanti Filip Kljajić, u prisustvu Biljane Stošić Ilić, načelnice Šumadijskog upravnog okruga, predstavnika zdravstvenih ustanova, lekara  i farmaceuta, otvorena je apoteka. To je 28 apotekarska jedinica pod okriljem Apotekarske ustanove, a prema rečima direktorke ustanove Vere Pantović,  u skladu sa nacionalnim strateškim dokumentima, u planu je uvećanje broja apoteka na teritoriji grada, saopšteno je iz SGK.

-Ova godina je jubilarna godina Apotekarske ustanove u Kragujevcu, 185. godina od osnivanja apoteke u Srbiji. Apotekarska ustanova Kragujevac svojim uspešnim radom napravila je i čuva svoju lidersku poziciju u regionu. Apoteka Filip Kljajić otvorena je u saradnji sa Zavodom za zdravstvenu zaštitu radnika Zastava a zahvaljujući podršci koju nam je pružio grad Kragujevac. Nadam se da ćemo učiniti još na planu uvećanja broja apoteka na teritoriji grada, rekla je direktorka Apotekarske ustanove Kragujevac, Vera Pantović.

O značaju jakog i funkcionalnog državnog apotekarstva, bez umanjenja značaja privatnog sektora, naročito potvrđuje period pandemije u proteklih godinu dana. Od njenog početka Apotekarska ustanova Kragujevac  je imala dovoljno lekova,  suplemenata, dezinfekcionih sredstava, pomoćnih lekovitih sredstava za sve hronične i kovid pacijente i to je jedna u nizu potvrda njenog uspešnog poslovanja, rekla je dr Damnjanović , članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu. Otvaranjem apoteke u ambulanti Filip Kljajić zaokružen je sistem primarne zdravstvene zaštite za oko 10 hiljada sugrađana koji se ovde leče i gravitiraju u ovom delu grada. Većina organizacionih jedinica Doma zdravlja u svom sastavu imaju i jedinice Apotekarske ustanove, a ono što je planirano trogodišnjim pilot projektom za naredni period jesu apoteke na točkovima za udaljena seoska područja, najavila je dr Damnjanović, članica Gradskog veća.

Zgrada zdravstvene ambulante Filip Kljajić podignuta je šezdesetih godina prošlog veka, a prošle godine je kompletno rekonstruisana i adaptirana. Tokom pandemije, u periodu povećanog broja novoobolelih, jednim delom bila je u kovid sistemu.

Prilikom renoviranja ambulante najavili smo i otvaranje apoteke u okviru ambulante i evo danas smo to i realizovali što je od velikog značaja za sve naše pacijente, koji će po izlasku iz ordinacije moći da preuzmu svoju terapiju. Njenim otvaranjem napravljen je veliki korak u našem zdravstvenom sistemu, a sledeće što možemo da najavimo je otvaranje stomatološke ordinacije u okviru Zavoda čime ćemo zaokružiti usluge primarne zdravstvene zaštite, rekla je dr Biljana Veljković , PR ZZZR Zastava.
ucentar.rs 
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar