„Nešto se krije oko smrti našeg deteta“!- kažu roditelji Jovane Đ. (20) koja se udavila u jezeru Gruži kod Kragujevca!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
„Moje dete se udavilo. Njega niko ne može da vrati. I nikoga ne želim da pošaljem na robiju ako nije kriv. Ipak, čini mi se da nešto nije kako treba“,  kaže u dramatičnoj ispovesti za ucentar.rs Živorad Đorđević, privatni preduzetnik iz Kragujevca čije lice je bol za ćerkom utopljenom u Gružanskom jezeru pretvorio u kameni izraz nemoći.
neutešni otac Živorad Đorđević

„Moje dete nikada ništa od nas nije krilo, posebno od mene. Znao sam svaki njen korak. Hvalila mi se kad ide negde. Tako je bilo i kobnog dana. Doneo sam joj doručak… Lagano obučena, rekla mi je da ide na jezero. Nikada nije plivala, nije imala ni kupaći kostim. Nisam se brinuo jer je bila dobro dete. Računam da je neplivač, i njene drugarice znaju da je bila neplivač… Bila…“

Policija iz Knića, možda i sud i tužilaštvo… Kriju nešto, tvrdi najnesrećniji Šumadinac…
„Iz knićanske policije počinje problem. Danas sam, 17. maja bio u Sudu, Tužilaštvu… Ne znam gde više…, Nema razloga više ni da idem bilo gde… Moju Jovanu ne može ništa da vrati, očajan je otac nesrećne devojke za koju svi imaju samo reči hvale.
Komšije plaču. Tek poneko može da kaže neku reč…
„Ništa više ne može da me iznenadi ali… Danas u tužilaštvu saznajemo od Jasmine Stojadinović i glavnog tužioca da papira nema. Dokumentacija koju oni imaju nepotpuna je i štura. U policiji u Kniću pak tvrde da su sve uradili po propisima i kako treba. Ponavljam, ne želim da niko nevin strada, ali mislim da neko nešto krije. Ne znam zašto, videćemo. Od 6. maja kad su svedoci davali izjave pa do danas, 17. papiri iz Knića nisu stigli. Tužilac je intervenisao, zvao… Za njih i Žandarmeriju zaista imam samo lepe reči“, kaže Đorđević. Dodaje da mu je neverovatno da ne može da dobije odgovor da li su svedoci i neposredni učesnici tragedije testirani na alkohol, psihoaktivne supstance…
majka Jela Đorđević

„Ceo slučaj je pod velom tajne. Od momenta utapanja do danas niko iz SUP Knić mi se nije obratio, pozvao… Bilo je logično da nas obaveste. Da je Jovanino telo pronađeno, javile su nam komšije. Na kraju krajeva šta je normalnije nego da mi, roditelji dobijemo kopiju zapisnika. Tražili smo, molili… Jednostavno kažu ne možete da dobijete zapisnik i tačka“.

Mnogo je nelogičnosti, mnogo praznina, tvrdi nesrećni otac i kaže da mu je prosto neverovatno da se neko ko je neplivač i ne voli dubinu otisne čamcem na sredinu jezera, posebno još da napusti čamac i pluta na nekakvoj dasci. „U 16:15 mi je poslala fotografiju sa obale na kojoj se vidi taj čamac i daska. Posle sat vremena saznajemo da se Jovana utopila. Prema jednoj verzije njih troje je bilo na čamcu. Prema drugoj čak sedmoro. Jovana se, kažu, uplašila i htela da se vrati na obalu. Po kojoj logici je sela na tu dasku umesto da se vrati čamcem ne mogu da razumem. Ponavljam, neko ko se plaši dubine i apsolutno je neplivač takve stvari ne radi. Ne mogu sa sigurnošću da tvrdim ni čiji je taj čamac, pretpostavljam samo i to na osnovu poluinformacija da se radi o momku čija je porodica veoma imućna. Možda i u toj činjenici ima nečega“, pita se Đorđević.
Prvi komšija, Goran Ilinčić ne može da sakrije bol. Kaže da je Jovana bila divna osoba.
„Mi smo mala zajednica,naš komšiluk je povezan, svi se slažemo… Jovana je bila nešto najbolje ovde, dete koje su svi voleli. Njenim odlaskom deo nas je otkinut. Ne mogu i ne želim da verujem“, kaže komšija Goran. Tvrdi, kao i otac nastradale devojke da slučaj obiluje nelogičnostima. „Ne mogu da verujem da niko iz SUP Knić nije ni pokušao da kontaktira porodicu. Začuđujuće je da ljudi pokušavaju da dobiju suštinski značajne podatke o nesreći ali da niko ne želi da im ih da“, gnevan je Ilinčić.
Senka sumnje koja obavija tragediju svakodnevno se proširuje jer nekih ozbiljnijih pomaka nema ni više od deset dana od Jovaninog utapanja u Gružanskom jezeru. Roditelji nesrećne devojke imaju punu podršku komšija i familije da istraju u svojoj nameri da saznaju šta se dogodilo kobnog dana i kako je Jovana nastradala. Ponavljaju da ne žele da se nesreća čini još većim ali i insistiraju da se sam događaj rasvetli u potpunosti. Kažu da su na potezu državni organi u koje žele da imaju poverenja.
– nastaviće se-Misterija mobilnog telefona…
Veliki razlog za sumnju da nešto nije u redu u istrazi policije roditelji vide i u činjenici da se mobilni telefon pokojne Jovane nalazi kod njih i da ga policija nije uzela u toku istrage koja se sprovodi. Smatraju i da podaci iz telefona mogu dati odgovore na mnoga pitanja. Sa druge strane u Višem tužilaštvu nam je potvrđeno da je sa roditeljima održan sastanak i da je naložena detaljna istraga i da će sve činjenice biti ispitane do tančina.
U sledećem nastavku objavićemo detalje kada je Jovana posledni put poslala poruku sa telefona, fotografije nastale tragičnog dana…

ucentar.rs foto: ucentar/ printskrin
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar