„Profesionalca, a ne političara na čelo „Tržnica“- poručuju iz NS u Kragujevcu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

-Juče je bio poslednji dan konkursa za direktora JKP Šumadija. Po najavama u medijima dosadašnji direktor JKP Šumadija Nemanja Dimitrijević neće dobiti nov mandat. Komunalni sektor direktno utiče na kvalitet života stanovnika Kragujevca. Lokalna vlast u Kragujevcu na čelu sa Srpskom naprednom strankom nije dovoljno vodila računa o ovom sektoru već se, po svemu sudeći, vodila željom udovoljavanja ličnih interesa- kaže se u saopštenju Narodne stranke u Kragujevac. Kao dokaz tome što tvrde, narodnjaci navode da „da je čak i sud potvrdio da je Nemanja Dimitrijević nezakonito izabran na funkciju 2017. godine jer nije ispunjavao uslove iz konkursa, ali ga to nije sputalo da na toj poziciji ostane do kraja svog mandata“.

-Kako se to odrazilo na poslovanje i rad preduzeća možemo videti na primeru prezaduženosti JKP Šumadija, milionskoj „investiciji“ u ekološku garažu čija popunjenost još uvek ne prelazi četvrtinu kapaciteta a koja je predviđena da samu sebe otplati, rekonstrukciji pijace Centar čijeg oštećenja smo svi svedoci, neiskorišćenog novca za izgradnju autobuskih stajališta… Posledice ovakvog nedomaćinskog poslovanja trpeće generacije i generacije posle nas. A da li je najveća kazna za loše poslovne poteze samo to što neko neće biti izabran na novu funkciju?- pitaju se u Narodnoj stranci.  Oni navode podatak „da bezmalo godinu dana od podnošenja krivične prijave koju je Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu podneo protiv Nemanje Dimitrijevića i dva NN lica zbog urušavanja dela objekta stare Tržnice 17.jula 2020. godine nemamo zvanične informacije o tome da li je pokrenut krivični postupak ili je prijava odbačena. Jedina informacija jeste je tužilaštvo iz Kragujevca predmet prosledilo Posebnom odeljenju Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu“.

-Pozivamo nadležne u gradu Kragujevcu da poštuju struku a ne stranačke interese i na čelo JKP Šumadija postave profesionalca a ne stranačkog poslušnika- kađe se u saopštenju.

VIDEO: Trenutak urušavanja zida zgrade Tržnice u Kragujevcu iz 1929.godineucentar.rs 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar