Srpski vatrogasci pomažu Grcima! (FOTOGALERIJA)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
HEROJI! Srpski vatrogasci u Grčkoj

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, 37 pripadnika i 14 vozila angažovanih na gašenju požara na ostrvu Evija u Republici Grčkoj pridružili su se grčkim kolegama u nadljudskim naporima da savladaju vatrenu stihiju, saopštio je MUŠ.
-Srpski vatrogasci-spasioci, u saradnji sa Civilnom zaštitom Grčke, tokom današnjeg dana bili su angažovani na presecanju šumskog požara na severnom delu Evije, selu Avgari, u čemu je učestvovalo 35 pripadnika Sektora za vanredne situacije sa tri auto-cisterne i 10 terenskih vozila- kaže se u saopštenju.
U jučerašnjeg dana, na ostrvo Evija sletela je i Helikopterska jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova, koja danas sa četrnaest pripadnika i tri helikoptera, dva „bel 212“ i „H-145“, uključiti iz vazduha u savladavanje vatrene stihije.

– U ime grčkog naroda, želeo bih da od srca da izrazim zahvalnost svim zemljama koje su poslale pomoć i resurse da nam pomognu u borbi protiv šumskih požara. Zahvaljujemo vam što ste uz Grčku u ovim teškim vremenima – napisao je grčki premijer na Kirjakos Micotakis sinoć na Tviteru, prenosi Katimerini.

Osim Srbije, Grčkoj su pomoć uputile 11 članica Evropske unije, Egipat, Izrael, Kuvajt, Moldavija, Katar, Švajcarska, Ukrajina, Ujedinjeni Arapski Emirati, Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Američke Države. 

FOTOGALERIJA: Srspki vatrogasci u Grčkoj…ucentar.rs foto: MUP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar