Sastanak je bio prilika da članovi Saveta javno iznesu probleme koje imaju u svojim mesnim zajednicama i, da radi njihovog efikasnijeg rešavanja, sa predstavnicima grada Kragujevca i načelnicima Gradskih uprava, razgovaraju o uspostavljanju bolje međusobne saradnje i koordinacije.

Današnji sastanak je jako dobro prošao i potrebno je, kazao je gradonačelnik Dašić, da se u određenim intervalima održavaju zajednički sastanci sa predsednicima Saveta mesnih zajednica, jer je to način da pospešimo komunikaciju koja nikada nije postojala. Neke od primedbi koje smo čuli danas, odnose se i na to da se predsednici obraćaju pismeno službama grada, a da se na tri  ili četiri dopisa ne dobiju odgovori. To je nešto što je potpuno neprihvatljivo. Neprihvatljivo je da nekom bude teško da napiše odgovor, kakav god da je zahtev u pitanju, bilo da on može da se ispuni ili ne. Problem u komunikaciji je identifikovan, a kroz pravilno upućivanje predsednika saveta mesnih zajednica kome se za koji problem obraćaju, verujem da ćemo popraviti međusobnu komunikaciju. Problemi koje smo čuli danas ne odnose se na velike projekte, jer Gradska uprava zna u kojim naseljima šta i koliko nedostaje. Ovde je reč o dnevnim životnim stvarima, osvetljenju, stanju ulica posle izvođenja radova, zbog kojih moramo da nađemo način da popravimo komunikaciju između Gradske uprave i Saveta građana mesnih zajednica, poručio je gradonačelnik Dašić.

Cilj sastanka je da uspostavimo uspešnu saradnju između Saveta mesnih zajednica kao predstavnika interesa i potreba građana i Gradske uprave. Želeli smo da čujemo sa kojim problemima su se sučili u ovih par meseci od kad su osnovani novi saveti, informišemo ih o zakonskim odredbama koje propisuju njihov način rada ali i da im skrenemo pažnju na izradu aplikacije koja će sadržati sve odrađene aktivnosti i one koje čekaju da se odrade, kazala je Sanja Tucaković, članica Gradskog veća za lokalnu samoupravu. Prvi put svaka mesna zajednica imaće svoju ličnu kartu sa stanjem i aktivnostima. U jednom njenom delu biće uneto sve što je urađeno u oblastima komunalne i putne infrastrukture, prevoza, osvetljenja, a u drugom delu potrebe mesnih zajednica i ono što nije urađeno. Ova aplikacija, namenjena, pre svega Gradskoj upravi i Savetu mesnih zajednica, objasnila je Tucaković, pružiće informacije na osnovu kojih ćemo napraviti najbolje planove za naredni period.

Predstavnici Saveta mesnih zajednica dobili su kontakt telefone i imejl adrese načelnika Gradskih uprava, brošure koje će im koristiti u radu, a imajući u vidu da su neki od njih iskazali potrebu da ih gradonačelnik Kragujevca poseti, prva u koju će otići, obećao je, biće MZ Veliko Polje.