Svečanom akademijom u amfiteatru Pravnog fakulteta obeleženo je 50 godina rada i postojanja ove visokoškolske ustanove u Kragujevcu. Akademiji je u ime grada prisustvovao gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić sa saradnicima, načelnica Šumadijskog upravnog okruga Biljana Ilić Stošić, državni sekretari resornih ministarstava, narodni poslanici, rektor Univerziteta prof. dr Nenad Filipović, rektor Kriminalističko-policijskog Univerziteta u Beogradu. Pored profesora fakulteta, prisustvovali su i dekani pravnih fakulteta iz Beograda, Novog Sada, Sarajeva, Rijeke, Mostara, Niša, Kosovske Mitrovice, sudije Vrhovnog i Ustavnog suda, tužioci, advokati, studenti.

Godišnjica Pravnog fakulteta je na naš ponos jer smo naslednici izrasli na temelju visokog obrazovanja u Srbiji što nam je ostavilo odgovornost širenja misije prava i iskonske ideje pravde, poštovanje tradicije kao najsigurnije investicije u budućnost, rekao je u svom obraćanju dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Dragan Vujisić. Nove generacije studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu dokaz su vitalnosti semena pravničkog obrazovanja. Naša današnja misija inspirisana je istim idejama kojima su se rukovodili i utemeljivači pravne škole u Srbiji u XIX  veku. Učiti druge kako da dele pravdu i vode državu u gradu koji je prepoznatljiv po prestonici, ustavu, pozorištu, gimnaziji, proglašenju međunarodne nezavisnosti, sve nas to čini dodatno pozvanim da studente opremimo slobodom misli i zdravog razuma. Na nama, profesorima je da zajedničkim snagama sa studentima unapređujemo znanje stvarajući od njih dobre ljude, verne ideji pravde i pravdi, istakao je dekan Vujisić.

Svi zajedno moramo da radimo na tome da ova zemlja ostane stabilna, čvrsta, ostane stub u regionu i da zajedno sa ostalim zemljama u okruženju, povezujući se na svim domenima, prođemo sve izazove, rekao je prof. dr Nenad Filipović, rektor Univerziteta, ističući da je Pravni fakultet jedan od oslonaca Univerziteta u Kragujevcu a studenti i profesori to dalje treba da podrže i nastave, prateći sve savremene trendove u obrazovanju i društvu koje nosi novo vreme.

Na svečanoj akademiji uručena su brojna priznanja i zahvalnice visokoobrazovnim institucijama, resornim ministarstvima, najvišim pravosudnim organima, Advokatskoj komori, međunarodnim fondacijama i organizacijama kao i pojedincima. Zlatni indeks uručen je prvoj diplomiranoj studentkinji Pravnog fakulteta u Kragujevcu, Dušici Živković. Povelja ”Prof. dr Živomir Đorđević” koju fakultet dodeljuje za izuzetne rezultate tokom studiranja, ove godine uručena je Aleksandri Sekulić.  Povelju zahvalnosti, Pravni fakultet dodelio je gradu Kragujevcu, a dekan obe visokoobrazovne ustanove prof. dr Dragan Vujisić uručio je gradonačelniku Nikoli Dašiću.