On je podsetio na sve prethodne velike projekte zbog kojih  je svaki Kragujevčanin ponosan kao što je Data centar, Palata pravde ili stanovi za pripadnike snaga bezbednosti, pored onih manjih ali jednako značajnih za grad i sve Kragujevčane poput modernog osvetljenja u Hali Jezero, do rekonstruisanog Trga Vojvode Radomira Putnika koji je ove godine grad Kragujevac učinio jednim od najlepših gradova ne samo u Srbiji već čitavom regionu,  kazao je Dašić i zahvalio se svima koji su podržali ideju i želju da se Kragujevac iz korena promeni i dalje nastavlja da se razvija, širi i dokaže ono što je oduvek i bio – stari prestoni grad.  

Grad koji ima mnogo toga da ponudi, rekao je predsednik Privremenog organa. Ponosan sam na novi Trg omladine sa skulpturama grupe Smak, na sva obdaništa, puteve, rekonstruisana i nova dečija igrališta, sportske terene.

Dašić je, kao jedan od važnijih projekata u  narednoj godini, izdvojio izgradnju Univerzitetskog kliničkog centra koja bi trebalo da počne sredinom godine.
To je tačka, kazao je on, o kojoj je važnije pričati i gledati u budućnost i razmišljati o tome šta Kragujevac u narednim godinama mora da stekne, stvori i ima za naša buduća pokoljenja. Kragujevački klinički centar je jedan od regionalnih centara ka kojem gravitira preko dva miliona ljudi. Grad Kragujevac će uložiti sve napore za rešavanje zgrade FILUM-a  budući da postoje i projekat i lokacija. Iskreno se nadam da će se u skorijoj budućnosti rešiti i revitalizacija Kneževog arsenala. Osim što je na tom prostoru započeta industrijalizacija Srbije i otvarane fabrike zbog kojih je danas Kragujevac to što jeste, Knežev arsenal je posebna vrednost i predstavlja  onu specifičnost koju Kragujevac ima.

Potencijalno može da postane grad u gradu i potrudićemo se da tako i bude. Sličan kompleks ne postoji nigde u Evropi a sa njim će Kragujevac  postati prepoznatljiv sam po sebi. U tome imamo punu podršku države i dobrom sinergijom , Kragujevac ćemo još više unapređivati  i razvijati u grad interesantan po svim definicijama  evropskog grada, poručio je Dašić.