Tatjana Marinković kazala je da je za Biseniju Simić vezuju mnoge lepe uspomene i prijateljstvo duže od tri decenije.

Bila mi je zaštita i podrška koja mi je trasirala put dobrote, milosrđa i ljubavi. Jedna žena puna humanosti i ljubavi, velika Srpkinja koja je htela ne samo Kragujevčanima nego celom svetu da pokaže svoj patriotizam, kako se brani i čuva srpstvo i Srbija – kazala je Tatjana Marinković.

Od Bisenije Simić u ime Grada Kragujevca oprostio se Miroslav Petrašinović.

Gospođa Simić je bila primer posvećenosti, humanosti i solidarnosti. Njen neumorni rad i predanost, dobročinstva koja je kao svaki pravi humanitarac činila u tišini, u ime Kola srpskih sestara ali i lično, nesebično, ne štedeći se, zauvek će ostati upamćena – kazao je Petrašinović i podsetio da je 2010. godine Bisenija Simić dobila priznanje – Zaslužni građanin grada Kragujevca za izuzetan doprinos u oblasti humanitarnog rada.

Bisenija Bisa Simić (1935-2024) rođena je u Gnjilanu. U Kragujevcu je živela od svoje šeste godine gde je završila osnovnu i srednju školu. U Beogradu je završila Višu ekonomsku školu i kao ekonomista je najduže radila u Republičkoj zajednici SIZ-a za nauku u Kragujevcu gde je i penzionisana. Bila je u braku sa dr Dušanom Simićem, profesorom Mašinskog fakulteta u Kragujevca i prvim rektorom Univerziteta u Kragujevcu. Bisenija je članica Kola srpskih sestara od njegovog obnavljanja.

Predsednica Kola srpskih sestara bila je u periodu 1995 – 2010. godine. U tom periodu inicirala je osnivanje fonda za pomoć i nagrađivanje siromašnih i odličnih učenica i studentkinja i Fonda za zdravstvenu potporu bolesne dece. Dobitnica je brojnih priznanja i zahvalnica za humanitarni rad,.

Nakon povlaćenja sa funkcije predsednice Kola srpskih sestara postala je njegova doživotna predsednica.

Plenila je uvek svojim stilom, kako besprekornim izgledom tako i načinom ponašanja i ophođenjem prema ljudima.

Bisenija Simić je sahranjena danas na Varoškom groblju u Kragujevcu.