Boračke legitimacije su identifikacione kartice koje potvrđuju da su se ti ljudi, onda kada je bilo teško i trebalo braniti srpski narod, odazvali na poziv otadžbini, uzeli pušku, obukli uniformu i krenuli da brane svoju zemlju. Danas smo tu da se tim ljudima zahvalimo, uručimo im boračke legitimacije i poručimo da država Srbija radi sve što može da pomogne boračkoj populaciji, naročito njenom najugroženijem delu koji čine ratni vojni invalidi i porodice palih boraca, rekao je državni sekretar Antić. Naglasivši da je podrška koju država danas pruža boračkim organizacijama i boračkoj populaciji veća nego ikada ranije i omogućava onima koji su ostali živi da imaju pristojan život, on je naveo da ratni invalid prve kategorije mesečno prima oko 360.000 dinara, majka palog borca oko 100.000 dinara, a ako je otac živ dobija još 50 posto tog iznosa. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je potpisalo sporazum o saradnji sa velikim brojem društveno odgovornih kompanija koje će za usluge koje pružaju davati određene pogodnosti borcima nosiocima boračkih legitimacija, najavio je Antić i apelovao na sve koji su u teškim trenucima branili zemlju da se registruju, dobiju status borca i preuzmu boračku legitimaciju jer će ministar Nikola Selaković u ime države Srbije svim tim ljudima uručiti najviše državno priznanje za vernost i odanost otadžbini, boračku spomenicu, odnosno orden.

U vremenima kada je skoro čitavu deceniju besneo rat na prostorima bivše Jugoslavije i smrt vrebala na svakom koraku, vi ste branili svoju zemlju i svoj narod. Izgubili smo mnogo boraca na frontu i ostale su rane koje svako od vas nosi, neko na telu, neko u duši. U tom periodu, širom zone kopnene odgovornosti, od 1990. do 1999. godine poginulo je 96 Kragujevčana. Naša je dužnost i obaveza da danas brinemo o vama i tome kako živite. Boračke legitimacije samo su jedan od načina da pokažemo koliko ste nam važni. Da vam pomognemo da prevaziđete teškoće, da imate sve što je potrebno i da vam omogućimo bolji život, poručio je gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić

Inače, ministar Antić je pre uručenja boračkih legitimacija posetio Spomen sobu Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca Kragujevac, posvećenu našim sugrađanima koji su izgubili živote u oružanim sukobima od 1991. do 1999. godine.