Da li se sprema prodaja hipodroma: Ugašen konjički klub osnovan pre 120 godina!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U potpunoj tišini, Konjički klub „Šumadija“, koji je osnovan na Ivanjdan 1889. godine u Kragujevcu pod nazivom „Oblasno kolo jahača Knez Mihailo“-ugašen je, a imovina od 21 hektara veoma vrednog zemljišta prešla u vlasništvo Skupštine grada Kragujevca!

Konjički klub je posedovao hipodrom, čije zemište mu je ustupljeno na trajno korišćenje,

Da li se ovom realizacijom gašenja podgrevaju čaršijske priče već nekoliko godina unazad da su se „tajkuni“ iz građevinskog sektora, sa diretkorima komunalnih preduzeća nameračili da otmu hipodrom i izgrade na njemu stambeni blok- ostaje da se vidi.

U vreme neredovnog stanja zbog korone, sportski inspektor Grada Kragujevca doneo je rešenje XXIII 01-66-3/2020 od 11. 05. 2020. koje je postalo pravosnažno 29. 05. 2020. i kojim je utvrđeno da je Društvo za konjički sport i unapređenje konjarstva „Šumadija“, kako se zvanično zove konjički klub- prestalo sa radom.
Na osnovu navedenog rešenja sportskog inspektora Agencija za privredne registre -Registar udruženja, društava i saveza u oblasti sporta donela je 26. juna 2020. rešenje BS 1736/2020 kojim je konstgatovano da je ovo društvo prestalo sa radom.
Inače, rešenje inspektora za sport je postalo pravosnaženo tako što je „istaknuto na oglasnu tablu“, pošto Konjički klub od 2017. i nije imao zastupnika. Tadašnji predsednik Slavoljub Đurđević podneo ostavku, a skupština društva nije birala novog predsenika stvarajući na taj način uslove da se klub likvidira- a gradu omogući praktično prodaja hipodroma.

-Važno je napomenuti da je članom 64, stav 3 Statuta ovog konjičkog kluba predvbiđeno da će u slučaju prestanka sa radom kluba imovina pripasti Skupštini grada- kaže naš izvor o temi kojom će se ucentar.rs iscrpno baviti u narednim danima. Tokom jučerašnje naše posete hipodromu snimili smo radove na iskopu zemlje, na parceli koja se graniči sa omiljenim izletištem Kragujevčana. Šta se iz brda valja, u okviru svog istraživanja pitaćemo sve nadležne institucije.

ucentar.rsZemljište kod hipodroma procenjuje se na 60 miliona evra

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar