Ekskluzivno: u ovoj kući se krio pedofil i dvostruki ubica u selu kod Kragujevca

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Na osnovu Interpolove poternice kragujevačka policija uhapsila je Erika Lamersa (60), državljanina Belgije. On je u ovoj državi osumnjičen za pedofiliju. Inspektori PU Kragujevac sproveli su ga Višem sudu u Kragujevcu- gde ga čeka ekstradikcija. Zajedno sa njim uhapšen je i otac Moris (85). Tečno govorio srpski jezik.

A onda je klupko počelo da se odmotava…

Erik Lamers

Reč je, prema pisanju belgijske štampe o ozbiljnom kriminalcu, čija su zlodela dobro poznata belgijskoj javnosti. Više puta je i robijao, a koliko je surov, govori činjenica da je u podzemlju poznat po nadimku Zver. Nije ni čudo jer mu se pripisuju ubistva, pljačke, silovanje, sada i pedofilija. Takođe, ovaj surovi kriminalac je član i neonacističkih organizacija.

Lamers je bio više nego samo izviđač u tajnoj organizaciji WNP. Tačnije, 1991. godine, osuđen je na doživotni zatvor zbog ubistva dvojice trgovaca dijamantima iz Antverpena, oca i sina.

Ovo ubistvo počinio je zajedno sa svojim saputnikom Fransisom V. On je pušten na uslovni otpus 2002. godine, a iz Belgije je pobegao 2007. godine, kada je trebalo da se vrati u zatvor zbog pomaganja prijatelju da se oslobodi tela. Kada je 2007. godine pobegao, bio je osumnjičen da je napastvovao ćerku svoje devojke.

On je još 1984. godine osuđen zbog krađe. Pre 8 godine, tačnije 2012. godine oslobođen je krivice u slučaju seksualnog delikta, pri čemu su žrtve bile maloletne.

Krio se u Velikim Krčmarima kod Kragujevca.

Kuća u Velikim Krčmarima gde se krio 

Meštani Velikog Krčmara u šoku su da je tri godine njihov komšija bio ubica. Kuća mu se nalazi na vrhu brda Visak, sa desne strane puta Kragujevac- Rača. Obrasla je šibljem i drvećem i teško joj je prići. Fotografija koju smo napravili nastala je iz njive ispod kuće gde je boravio. Odatle se i donekle vidi.

-Pričao je da je kuću kupio od nekog Beograđanina koji ju je nasledio, nikada nije ni dolazio u Veliko Krčmare.. Ali sada niko u to ne veruje- priča nam Rade iz obližnjeg sela.  Bio je kaže kod Morisa u dva navrata. Pitao ga je „otkud u Velikim Krčmarima“ i ispričao mu je je navodno neki „kuću uzeo za neki dug neki Grk, i da nije mogao da reši problem sa državljanstvom i prebivalištem, a da je on kupio od Grka“.

-Pričao je kao da je naučio napamet. U dahu. Sad mi je sve jasno.  Bilo mi je malo čudno otkud Belgijanac tu kod nas. U tom kraju nema kuća, zabačeno je. Lako može i da se sakriješ pošto se vidi ko ide odozgo sa puta- priča nam Rade.

Ostali meštani sada se prisećaju i nekih čudnih detalja. Stanje na brojilu za struju Moris je uredno isticao na improvizovanom držaću skrpljenom od dasaka.

Ostali meštani otkrivaju da je retko sa kim bio u kontaktu. Dolazio je u prodavnicu. Znaju da je imao neke mašine za obradu drveta i vozio auto sa „belgijskim tablicama“.

-Tečno je pričao srpski, ali nije ulazio u duže razgovore. Bio je ljubazan. Nigde nije izlazio. Znam da je išao u Badnjevac kod nekog vezano za posao. U prodavnici je kupovao osnovne potrepštine. Nekoliko puta mu je otac poslao novac iz Belgije- kaže nam Milan iz Velikih Krčmara koji je i ponajviše pričao sa osuđenim ubicom.

I Nenad Đ. kaže da se Moris bavio proizvodnjom „klinova i kajli od drveta i da je nameravao da te proizvode izvozi za Belgiju“. Kada je odlazio u nekoliko navrata kaže da je ograda bila uvek zarasla.

-Sa puta se činilo da tu niko ne živi. Samo se kapija malo nazire sa glavnog druma- kaže Nenad.

ucentar.rs foto ucentar.rs prinskreenOtac nekoliko puta dolazio u Veliko Krčmare

Otac Moris u nekoliko navrata je posećivao sina. On nije govorio srpski, kažu naši sagovornici i teško se sporazumevao u lokalnoj prodavnici. Sada je i on uhapšen  tvrde mediji u Belgiji. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar