drama: Kraljevčanka telom spasila sina- nju lekari KC „Kragujevac“!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sreća u nesreći dogodila se tog dana  u dva navrata. Isprva je Milica Đoković (35) iz Kraljeva spasila smrti sina Novaka Đokovića (12)  kada se otkačila sajla lifta i kada je sa visine od tri metra udario u tlo. Hitro je majka zaštitila dete svojim telom i obuhvatila rukama, ali je zadobila tešku povredu kičme. Onda se u Kliničkom centru „Kragujevac“ dogodilo i drugo čudo- da je i pored preloma kičmenog stuba ostala pokretna.

Milica se nalazi na odeljenju spinalne hirurgije KCK, pod budnim okom dr Srđana Vlajovića i čeka operaciju koja je zakazana za sutra.

Lift bio ispravan… (lustracija)

-Bili smo u gostima kod prijatelja u Kraljevu, i oni imaju radionicu i lift za prevoz tereta. Iz puke zabave smo hteli malo da se provozamo njime, i smestili smo se sin i ja. Kada smo krenuli na gore, posle oko tri metra sajla se otkačila, i poleteli smo nadole. Zgrabila sam sina, i onda se čuo jak tresak o beton. Na sreću, on je ostao nepovređen, a meni je povređena kičma. Na sreću, ostala deca nisu bila sa nama u liftu, a imam ih troje- priča Milica dok leži u bolničkom krevetu.

Inače, zbog čega je lift zakazao i umalo došlo do tragedije- za sada se ne zna. Bio je potpuno ispravan za upotrebu i nije imao kvarova.

Nakon pada, ona je iz Kraljevačke bolnice prebačena u kragujevački KC sa „povredom slabinskog dela kičmenog stuba i prelom pršljena L1“.

dr Srđan Vlajović operiše sa svojim timom…

-Nema neuroloških ispada,  za narednu nedelju je zakazana operacija u kojoj će biti urađena transpedikularna stabilizacija. Očekujemo da će sve biti u redu, prognoze su dobre, kaže Srđan Vlajović koji kaže da je je sve preduzeto u prvim satima povrede da se ženi sačuva funkcionalnost kičme.

Ovakvi poduhvati u KC „Kragujevac“ sve češće se dešavaju od kada se dva ortopeda iz kragujevačkog Kliničkog centra – dr Srđan Vlajović i dr Ivan Stojanović operišu zajedno sa vrhunskim hirurzima – ortopedom iz Francuske dr Loftom Miladi i prof. dr Norbertom Venturom iz Španije. U toku četvorogodišnje saradnje urađeno je preko 60 operacija pacijenata sa najtežim deformitetoma kičme.

ucentar.rs

 Direktor KCK Sazdanović: „Kragujevac regionalni centar u ovom delu Evrope za najteže operacije kičme“

dr Predrag Sazdanović, direktor KCK

Direktor Kliničkog centra „Kragujevac“ kaže da se i pored pandemije virusa covid19 razvija i radi na projektu da centralni grad Šumadije postane centar u ovom delu Evrope za operacije najtežih bolesti iz oblasti ortopedije.

-Najreferentnija svetska imena i dalje dolaze u Kragujevac, država je preko plaćanja skupih operacija koje se sada rade kod nas a ne inostranstvu uštedela oko šest miliona evra! Ali pored toga, sada se dokazuje da je strategija Ministarstva zdravlja koje je podržalo i učestovalo u ovom projektu  KC „Kragujevac“ da je najvrednije znanje koje stiču naši hirurzi apsolutno opravdana- kaže dr Sazdanović. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar