Haos na granicama zbog PCR testova!

Zbog predstojećih praznika i protivepidemijskih mera koje stupaju na snagu u nedelju, na graničnom prelazu Horgoš pojačan je priliv putnika na ulazu u našu zemlju. Od sutra dozvoljen ulazak samo ako poseduju negativan PCR test, ne stariji od 48 časova ili desetodnevni karantnin.

Za ulazak u Srbiju na Horgošu čeka se do pola sata, ali se sa mađarske strane čeka i do šest sati da bi se sa graničnog prelaza Reske izašlo iz Mađarske i stiglo do graničnog prelaza.

Velike su gužve i na austrijsko-mađarskoj granici i uopšte na putevima u Zapadnoj Evropi ka Srbiji jer su mnogi krenuli zbog praznika i kako bi izbegli protivepidemijske mere.

U protekla 24 sata preko Horgoša u Srbiju ušlo oko 20.000 putnika u 4.500 putničkih vozila.

Gužva je i na graničnom prelazu Tompa-Kelabija. Strani državljani koji dolaze u Srbiju oni će morati da imaju ili PCR test ne stariji od 48 sati.

Što se tiče naših državljana koji ulaze u Srbiju oni će morati da imaju ili negativan PCR test, ne stariji od 48 časova ili će morati u obavezan karantin.

Na graničnom prelazu policajcima će morati da pokažu test ili će posle zdravstvenog upozorenja morati da se prijave na sistem E-zdravlje i da budu narednih deset dana u karantinu. Iz tog karantina moći će da izađu u slučaju da se u Srbiji negde u lokalnom zavodu ili ovlašćenom laboratoriji testiraju PCR testom i ako budu negativni mogu da izađu iz karantina.

situaciji na granicama možete pratiti na sledećem linku: http://www.mup.gov.rs/wps/portal/sr/kamer%D0%B5/!ut/p/z1/04_Sj9CPykssy0xPLMnMz0vMAfIjo8ziDY0sjTyM3Q18DAwtDA0CvY0cA4wCvI0MjMz1g4uL4oOC45V9Ekvy9AuyHRUBQMyRTQ!!/#!ucentar.rs/mondo.rs

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.