21 vek, naselje Ilićevo na tri kilometara od centra Kragujevca

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Građane da će srediti ulicu lagao Veroljub Verko Stevanović, Radomir Nikolić, a Nikola Dašić nije hteo ni da razgovara. Ovde se nalazi kuća dr Mihajla Ilića, prvog poslanika Narodne socijal-demokratske stranke u Kraljevini Srbiji

„Dokle će da nas lažu?!“- ovim pitanjem se, putem našeg portala, u svoje lično i u ime komšija, obratio gradskim vlastima naš sugrađanin iz ulice Viske u MZ Ilićevo (ime poznato redakciji). On kaže da već godinama muči zajedničku muku zbog neprohodnosti najduže i najstarije ulice u ovom naselju.
„Na nepuna tri kilometra od grada živimo kao u srednjem veku. Kaljuga i poplave su svakodnevica. Slagao nas je Verko (Stevanović), slagao nas je Radomir (Nikolić), sadašnji gradonačelnik Dašić nije hteo ni da razgovara. Uputio nas je na svog čoveka za investicije Vladimira Dobija ali on ništa nije preduzeo. Ako ni zbog čega drugog, zbog toga je morao da podnese ostavku“, žali se naš sagovornik tvrdeći da „negde postoji i projektna dokumentacija ali da se od njene izrade nije maklo“.
„Viska ulica je ulica starosedelaca, najduža je i najstarija u Ilićevu. Ima mnogo seoskih i staračkih domaćinstava. Na polovini ulice je i kuća u kojoj je rođen dr Mihajlo Ilić, prvi poslanik Narodne socijal-demokratske stranke u Kraljevini Srbiji. Sve to nije dovoljno da bi neko nešto preduzeo. Niko ne zna koliko je miliona utrošeno na bezbrojna nasipanja koja nemaju nikakvu svrhu. To je čisto rasipanje gradskih para“, uveren je žitelj ove „ulice“ koji navodi i da su sva ta nasipanja kamenom samo pogoršavala stanje.
„Posle kiše ovde teče reka i spira nasuti materijal koji se sakuplja i pravi neku vrstu brane. Onda sledi poplava, čišćenje, procena štete i ponovo nikom ništa. Ako naproleće ne počne asfaltiranje mi krećemo u proteste. Ovako više ne može. I nož i pogača sada su kod Dašića. U njega gledamo“, završava naš sagovornik uveren da će Ilićevci ipak morati da pođu težim putem. „Njih građani i njihove potrebe uopšte ne zanimaju, razumeju samo proteste, samo strah da im fotelja ne izmakne“, upozorava ovaj žitelj Viske ulice u naselju Ilićevo na samo par kilometara od centra grada.


ucentar.rs

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar