Gradonačelnik Dašić za ucentar: „Lično sam protiv gradnje na jezeru Bubanj“!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ivan Marković

Ostavkla glavnog urbaniste Ivana Markovića posle samo tri meseca na toj funkciji odjeknula je kao bomba u kragujevačkoj javnosti. Pročulo se da je Marković podneo ostavku pod pritiskom gradonačelnika Nikole Dašića pošto je odbio da potpiše idejno rešenje za gradnju na površini jezera „Bubanj“. Ekskluzivno za ucentar Dašić demantuje da je bilo pritisaka.
-Glavni gradski urbanista Ivan Marković je podeno ostavku iz ličnih razloga i na njega nije vršen nikakav pritisak. Ne postoji idejno rešenje za gradnju na površini jezero „Bubanj“, već je u pitanju urbanistički projekat koji je Komisiji za planove podnelo na usvajanje privredno društvo „Just Naturale“ iz Kragujevca. Predmetni urbanistički projekat nije usvojen na sednici Komisije za planove 24.12 2020. godine, već je vraćen investitoru na doradu, tako da Ivan Marković nije imao šta da odbije ili prihvati-kaže Nikola Dašić.
Na naše pitanje  „da li je urbanistička Komisija koja je trebalo da odobri gradnju poslovno – stambenog kompleksa na ovoj lokaciji – jezero „Bubanj“ jednoglasno odbila idejno i prostorno rešenje“, gradonačelnik kaže da „odluka Komisije za planove nije bila jednoglasna, već je sedam članova glasalo za vraćanje investitoru na doradu, dok su dva člana glasala da se urbanistički projekat prihvat“i.

-Do današnjeg dana investitor nije dostavio uređeni urbanistički projekat na ocenu- ističe Dašić.

On demantuje i da insistira da se odobri projekat izgradnje na jezeru „Bubanj“?
-Netačno je da insistiram da se predmetni urbanistički projekat odobri. Naprotiv lično sam mišljenja da na predmetnoj lokaciji ne treba da se vrši gradnja takvih objekata. Međutim, odluka Komisije za planove ne zavisi od jednog čoveka, pa ni mene, već od ispunjenosti uslova koje predviđa važeći Plan generalne regulacije- kaže gradonačelnik za ucentar.ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar