Gradonačelnik Dašić za ucentar: „Lično sam protiv gradnje na jezeru Bubanj“!

Ivan Marković

Ostavkla glavnog urbaniste Ivana Markovića posle samo tri meseca na toj funkciji odjeknula je kao bomba u kragujevačkoj javnosti. Pročulo se da je Marković podneo ostavku pod pritiskom gradonačelnika Nikole Dašića pošto je odbio da potpiše idejno rešenje za gradnju na površini jezera „Bubanj“. Ekskluzivno za ucentar Dašić demantuje da je bilo pritisaka.
-Glavni gradski urbanista Ivan Marković je podeno ostavku iz ličnih razloga i na njega nije vršen nikakav pritisak. Ne postoji idejno rešenje za gradnju na površini jezero „Bubanj“, već je u pitanju urbanistički projekat koji je Komisiji za planove podnelo na usvajanje privredno društvo „Just Naturale“ iz Kragujevca. Predmetni urbanistički projekat nije usvojen na sednici Komisije za planove 24.12 2020. godine, već je vraćen investitoru na doradu, tako da Ivan Marković nije imao šta da odbije ili prihvati-kaže Nikola Dašić.
Na naše pitanje  „da li je urbanistička Komisija koja je trebalo da odobri gradnju poslovno – stambenog kompleksa na ovoj lokaciji – jezero „Bubanj“ jednoglasno odbila idejno i prostorno rešenje“, gradonačelnik kaže da „odluka Komisije za planove nije bila jednoglasna, već je sedam članova glasalo za vraćanje investitoru na doradu, dok su dva člana glasala da se urbanistički projekat prihvat“i.

-Do današnjeg dana investitor nije dostavio uređeni urbanistički projekat na ocenu- ističe Dašić.

On demantuje i da insistira da se odobri projekat izgradnje na jezeru „Bubanj“?
-Netačno je da insistiram da se predmetni urbanistički projekat odobri. Naprotiv lično sam mišljenja da na predmetnoj lokaciji ne treba da se vrši gradnja takvih objekata. Međutim, odluka Komisije za planove ne zavisi od jednog čoveka, pa ni mene, već od ispunjenosti uslova koje predviđa važeći Plan generalne regulacije- kaže gradonačelnik za ucentar.ucentar.rs

6 Comments

 1. 04/02/2021 - 10:50 am

  Ma nece on. Nego komisija. Komisija je kriva. Sta ce on mucenik. Hhhhhhaaaaa . I ako podobijaju neki stancic. To je zena kupila…… smejurija. Dakle sad je jasno nice nova zgrada na pored jezera. A spinovi za glupe.

  Reply
 2. Samo prirodno
  04/02/2021 - 12:32 pm

  Dobi je pao zato sto nije podlegao pritiscima da se tu gradi zgrada… A zgrade će biti sada kada nema onih koji su je kočili.

  Reply
 3. Mare
  04/02/2021 - 2:03 pm

  Časni ljudi podnesu ostavke…mislite o tome.

  Reply
 4. Palankg
  04/02/2021 - 5:38 pm

  Zamislite da Novi sad dozvoli gradnju u Dunavskom parku, nemoguće, ali mi smo oduvek bili palanka!

  Reply
 5. 04/02/2021 - 7:26 pm

  Nemojte dozvoliti da se bilo sta gradi oko jezera .

  Reply
  • Анонимни
   05/02/2021 - 11:52 pm

   Neka prodje kao ona skalerija pored jezera. Kad ce se neko setiti da skloni ono ruglo ili ga srediti za neku rekreaciju, kao I ceo potez ono jezera.

   Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.