Nezabeležen pritisak gradskih vlasti na redakciju UCENTAR

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Umesto da danas slavimo rekord po broju jedinstvenih korisnika- od preko 43 hiljade korisnika koji su posetili naš portal u jednom danu, obraćamo se saopštenjem redakcije-u kome smo primorani da kažemo da smo poslednjih dana izloženi neviđenim pritiscima iz krugova bliskim novim gradskim vlastima.

Portal ucentar od početka je imao u svom prefiksu da je „narodni portal“, odnosno da ćemo pisati o svim društveno-političkim temama koje su od opšteg nacionalnog, državnog, a samim tim i narodnog interesa. Nadamo se da smo posle šest meseci postojanja to i opravdali. Postali smo najuticajniji regionalni portal.

I pritom niko nije bio pošteđen- ni od pohvale, ni od kritike. Jedino se na našem portalu u jednom tekstu može pročitati da se pozivamo na izvore „Informera“ i sa druge strane „Krika“.

Uvek uz narod i državu. Koliko nam dozvoljavaju novinarski vidici i sloboda.

Poslednjih dana izloženi smo pritiscima da ne pišemo o određenim temama, nudi nam se novac, a za to se angažuju čak i osobe iz krimogenih krugova.

Ovim JAVNO poručujemo.

– Već smo napisali da se nećemo prijaviti za dobijanje subvencija Skupštine grada Kragujevca, samo dan pošto je konkurs objavljen i za to saopštili svoje razloge (vidi link).

Soroševci trljaju ruke… Grad Kragujevac daje 10 miliona dinara za medije

-Ne treba nam ničiji novac, niti ćemo bilo čiji primiti da prestanemo da pišemo o temama koje su u interesu građana!

I o svim drugim temama koje su u opštem interesu nastavićemo istom žestinom i argumentima- koje usput budirečeno niko nije uspeo da demantuje. Dokaz da sve što smo radili je istina i profesionalno novinarstvo je činjenica da nije podneta ni jedna tužba i pored činjenice da smo objavili na stotine istraživačkih tekstova!

Na sve pretnje, pokušaje nameštanja, nezakonito „prisluškivanje“ pojedinih pripadnika MUP-a iliti pak bilo kakve vrste pritiska odgovorićemo kao i do sada.

U CENTAR!redakcija narodnog portala ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar