Nezabeležen pritisak gradskih vlasti na redakciju UCENTAR

Umesto da danas slavimo rekord po broju jedinstvenih korisnika- od preko 43 hiljade korisnika koji su posetili naš portal u jednom danu, obraćamo se saopštenjem redakcije-u kome smo primorani da kažemo da smo poslednjih dana izloženi neviđenim pritiscima iz krugova bliskim novim gradskim vlastima.

Portal ucentar od početka je imao u svom prefiksu da je „narodni portal“, odnosno da ćemo pisati o svim društveno-političkim temama koje su od opšteg nacionalnog, državnog, a samim tim i narodnog interesa. Nadamo se da smo posle šest meseci postojanja to i opravdali. Postali smo najuticajniji regionalni portal.

I pritom niko nije bio pošteđen- ni od pohvale, ni od kritike. Jedino se na našem portalu u jednom tekstu može pročitati da se pozivamo na izvore „Informera“ i sa druge strane „Krika“.

Uvek uz narod i državu. Koliko nam dozvoljavaju novinarski vidici i sloboda.

Poslednjih dana izloženi smo pritiscima da ne pišemo o određenim temama, nudi nam se novac, a za to se angažuju čak i osobe iz krimogenih krugova.

Ovim JAVNO poručujemo.

– Već smo napisali da se nećemo prijaviti za dobijanje subvencija Skupštine grada Kragujevca, samo dan pošto je konkurs objavljen i za to saopštili svoje razloge (vidi link).

Soroševci trljaju ruke… Grad Kragujevac daje 10 miliona dinara za medije

-Ne treba nam ničiji novac, niti ćemo bilo čiji primiti da prestanemo da pišemo o temama koje su u interesu građana!

I o svim drugim temama koje su u opštem interesu nastavićemo istom žestinom i argumentima- koje usput budirečeno niko nije uspeo da demantuje. Dokaz da sve što smo radili je istina i profesionalno novinarstvo je činjenica da nije podneta ni jedna tužba i pored činjenice da smo objavili na stotine istraživačkih tekstova!

Na sve pretnje, pokušaje nameštanja, nezakonito „prisluškivanje“ pojedinih pripadnika MUP-a iliti pak bilo kakve vrste pritiska odgovorićemo kao i do sada.

U CENTAR!redakcija narodnog portala ucentar.rs

9 Comments

 1. Marko
  07/02/2021 - 6:34 pm

  Danas svi citaju ovaj portal zato sto nemte dlake na jeziku i ne zavisite od politike. Po gradu se samo cuje „jel si citao ucentar“. Ovo je prvi nezavisan mediji posle 96-te. Ne pristajte na ucene, pritiske niti novac mediokriteta sa kupljenim skolama jer sloboda i postenje nema cenu. Svaki seljak i domacica bez dana skole su posteniji, obrazovaniji i pametniji od njih.

  Reply
 2. Draza Mihajlovic je ziv i osvetu cini.
  07/02/2021 - 7:50 pm

  Punu podrsku postenih Kragujevcana imate. Ne dozvolite da vas kupe. Sitni su to novci, da bi obraz uprljali. Ime se gradi. Nakon smrti nas po imenu pamte.
  A ovi dilkosi jos godinu dana ce ziveti u svom snobizmu i kleptomaniji. Kraj im na celu pise!

  Reply
 3. Kragujevačanin
  07/02/2021 - 8:00 pm

  Svaka čast!

  Reply
 4. Marko
  07/02/2021 - 10:05 pm

  A od kuma grad. Umislio kumic. Pa misli da moze da preti. Nemoz bato. Luftika postao Veliki strumf. Pa strumfuje.

  Reply
 5. Markoni
  07/02/2021 - 10:19 pm

  Svaka cast, radim u Opstini i odgovorno tvrdim da ste u istoj ubedljivo najcitaniji protal (krisom). Svi svi se plase samo jedne stvari ,,Da ih ne kupe,, misleci na vas. Ovo je prvi medij posle Pogleda koji je slobodan. Bravo i samo napred.

  Reply
 6. Coa
  08/02/2021 - 8:36 pm

  Dragi moji Kragujevcani, postenje nema cenu i nista lepse procitati tekst bez botovskuh komentara na kraju. Zivela sloboda!

  Reply
 7. milewap
  08/02/2021 - 11:36 pm

  To sto ne zelite taj novac,i potpuno ste nezavisni ok.Citam vas i ja,iako ponekad android aplikacija malo koci.Botovi…ima toga ovde,ali hajde komentare bas i ne citam.Nastavite tako…

  Reply
 8. Kosta
  10/02/2021 - 8:27 am

  Ma samo neka pritiskaju. Uskoro će i oni biti pritisnuti od strane pravosudnih organa. Nikada nije bilo toliko haosa i bezakonja u gradskoj upravi. Afera aferu sustiže i bruka je sve veća i veća. Nije vaš portal kriv zbog nesposobnosti, nemorala ili protivzakonitih aktivnosti pojedinih gradskih funkcionera. A i sam gradonačelnik Dašić se nije baš proslavio svojim dosadašnjim radom. Samo napred, na pravom ste putu.

  Reply
 9. Kg_Og
  10/02/2021 - 12:27 pm

  Tesko je poverovati posle svega u Srbiji da neko moze tako da radi. Za sad imate benefit of the doubt pa videcemo…

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.