Proveraju diplome radnicima, a gradski ministar prosvete im doktorira na sumnjivom fakultetu!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Provera na koji način su stečene diplome, koja je kako smo i ranije pisali poverena Sanji Tucaković, gradskoj ministarki – zabrinula je mnoge zaposlene u gradskoj upravi.

Sanja Tucaković

–  Diplome o stručnoj spremi svih zaposlenih u Gradskoj upravi biće poslate na proveru Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i drugim nadležnim organima. Ukoliko se utvrdi da je neka od njih stečena na nelegalan način ili na neakreditovanim obrazovnim ustanovama, radnicima sa diplomom koja nije validna biće otkazan ugovor o radu, izjavila je za Radio televiziju Kragujevac Sanja Tucaković, član Gradskog veća za lokalnu samoupravu.

Ona je istakla i da je inicijativa došla od samih radnika u gradskoj kući.

Sa druge strane, dobruoupućeni u ovu problematiku kažu da je vrlo teško utvrditi da li su pojedine diplome, srpski rečeno „kupljene“- jer su određeni privatni fakulteti taj prosec doveli do savršenstva i zaveli u zakonsku regulativu.

-U ovom trenutku ne zna se broj radnika koji primaju plate na osnovu diploma koje su stečene na neeakreditovanim fakultetima u Srbiji. Tu je najslabija karika- tvrdi naš sagovornik.

Tragikomično u celoj priči deluje i činjenica da i sam gradski ministar prosvete Dušan Aleksić Zeka upravo doktorira na jednom takvom fakuletu.

Zeka u svojoj zvaničnoj biografiji ističe da doktorira na EPCD, fakultetu za koji nam je Nacionalni savet za visoko obrazovanje Vlade Republike Srbije zvanično potvrdio da  “nikada nije akreditovan u Srbiji, ali ni u regionu“.

 

Pandorina kutija srpske prosvete

„Ako je ova inicijativa iskrena mogla bi da otvori Pandorinu kutiju srpske prosvete, i teško je verovati da će biti- plodonosna“, mišljenje je ljudi koji se bave ovom probelmatikomucentar.rs 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar