Proveraju diplome radnicima, a gradski ministar prosvete im doktorira na sumnjivom fakultetu!

Provera na koji način su stečene diplome, koja je kako smo i ranije pisali poverena Sanji Tucaković, gradskoj ministarki – zabrinula je mnoge zaposlene u gradskoj upravi.

Sanja Tucaković

–  Diplome o stručnoj spremi svih zaposlenih u Gradskoj upravi biće poslate na proveru Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i drugim nadležnim organima. Ukoliko se utvrdi da je neka od njih stečena na nelegalan način ili na neakreditovanim obrazovnim ustanovama, radnicima sa diplomom koja nije validna biće otkazan ugovor o radu, izjavila je za Radio televiziju Kragujevac Sanja Tucaković, član Gradskog veća za lokalnu samoupravu.

Ona je istakla i da je inicijativa došla od samih radnika u gradskoj kući.

Sa druge strane, dobruoupućeni u ovu problematiku kažu da je vrlo teško utvrditi da li su pojedine diplome, srpski rečeno „kupljene“- jer su određeni privatni fakulteti taj prosec doveli do savršenstva i zaveli u zakonsku regulativu.

-U ovom trenutku ne zna se broj radnika koji primaju plate na osnovu diploma koje su stečene na neeakreditovanim fakultetima u Srbiji. Tu je najslabija karika- tvrdi naš sagovornik.

Tragikomično u celoj priči deluje i činjenica da i sam gradski ministar prosvete Dušan Aleksić Zeka upravo doktorira na jednom takvom fakuletu.

Zeka u svojoj zvaničnoj biografiji ističe da doktorira na EPCD, fakultetu za koji nam je Nacionalni savet za visoko obrazovanje Vlade Republike Srbije zvanično potvrdio da  “nikada nije akreditovan u Srbiji, ali ni u regionu“.

 

Pandorina kutija srpske prosvete

„Ako je ova inicijativa iskrena mogla bi da otvori Pandorinu kutiju srpske prosvete, i teško je verovati da će biti- plodonosna“, mišljenje je ljudi koji se bave ovom probelmatikomucentar.rs 

10 Comments

 1. 300ŠOLAKOVIH
  08/02/2021 - 10:17 am

  Pa ovaj Sbb stručnjak je doktorirao kod ŠOLAKA na akademiji, taj što je uzeo lovu od ŠOLAKOVE opozicije da postane pozicija!Pokazao da je doktor!Ma akademik! Sada kad obrišete komentar, samo potvrdjujete navode.!!!

  Reply
 2. Nenad
  08/02/2021 - 10:44 am

  Dušan Zeka Aleksić je sumnjivo diplomirao i na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu…
  Večiti student koji na ispitima nije znao ni za ocenu 5… To znaju svi studenti, tj svi koji su ga zatekli od 2000 do 213 godine…
  A o sumnjivim žurkama, menađžerijadama i novcu nemamo reči…
  Tako da je njegov doktorat jasan…

  Reply
  • Stari znanci
   08/02/2021 - 8:37 pm

   Pevali su i studenti “ Zeko lopove“

   Reply
 3. Dr.Haus
  08/02/2021 - 12:42 pm

  300 kragujevcana… Svi misle sad evo nove opozicije, nešto sveže…. Kad ono prodadoše se za malo vlasti, šapu nad njima drži Sns. Sve bre hohstapleri i neradnici,bezidejni,bez stava, odlučnosti..

  Reply
 4. Eps drugarica
  08/02/2021 - 12:47 pm

  Cuj Sanja ispituje. Pa njen muz odbornik Daki je radio sve javne nabavke u epsu za vreme njeno. Pola takova zaposlila zajedno sa bracom i kumovima. U epsu zaradjuje 200 hiljada za 100 posto radnog vremena i 30 posto jos u opstini.nikad je nema na poslu. Ali joj se moze kuma i drugarica. Kako ce prrje da leti kad se klupko odmota.

  Reply
  • И ја бих у ЕПС
   09/02/2021 - 9:11 am

   А види ње….класика ЕПС-овска…..чита портале и коментарише у радно време. Страшно. Мука ме хвата од вас што џабалебарите по државним фирмама. Доста нам је таквих, сви сте исти.

   Reply
 5. Сима
  08/02/2021 - 2:51 pm

  Све је могуће у земљи Србији. Ми живимо у доба феудализма. Крагујевац се као град прво „даје“ млажем Николићу у склопу ширег договора, онда град „остаје“ куму. Свуда су присутни ортаци, кумови, браћа, сестре и остала менажерија. Срамота је за град у коме има паметних људи, и који на крају крајева има и Универзитет, да га води полуписмена булумента.

  Reply
 6. Kolege
  08/02/2021 - 3:38 pm

  Covek diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu.

  Reply
 7. Pera
  08/02/2021 - 4:53 pm

  Pa čovek dobio glasove „300“kragujevcana pa šta sad hoćete??.i legitimno hoće da vas jaše. Biće novih izbora pa dragi kragujevčani pamet u glavu!!.

  Reply
 8. Goran1
  08/02/2021 - 4:59 pm

  Krrrmmm. Zeka postenje!

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.