Raspisan konkurs za prijem dece u obdaništa u Kragujevcu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Predškolske ustanove „Nada Naumović“ i „Đurđevdan“ raspisale se Jedinstveni javni konkurs za prijem dece na celodnevni boravak u predškolske ustanove čiji je osnivač grad Kragujevac za radnu 2021/22.godinu.

U skladu sa raspoloživim kapacitetima broj slobodnih mesta u vrtićima PU „Đurđevdan“ je- 324, a u vrtićima PU „Nada Naumović“- 447. Zainteresovani roditelji koji žele da svoju decu upišu u neko od obdaništa predškolskih ustanova, čiji je osnivač grad Kragujevac, zahtev uz dokumentaciju mogu da predaju počev od ponedeljka 8. marta zaključno sa 6. aprilom 2021. godine.

-Zahtevi se predaju lično u ulici Prvoslava Stojanovića br. 10, svakog radnog dana od 09.00 do 14.00 sati ili putem pošte na adrese predškolskih ustanova „Nada Naumović“ i „Đurđevdan“, kazao je Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje. On je podsetio da se Zahtev može podneti i elektronskim putem, na linku www.euprava.gov.rs na portalu eUprave Republike Srbije gde je objašnjen način popunjavanja elektronske prijave.

Na osnovu zahteva i predate neophodne dokumentacije Komisija će najkasnije do 6. maja 2021. godine izvršiti bodovanje i rangiranje i utvrditi i objaviti Preliminarnu listu bodovanja i rangiranja i Preliminarni spisak primljene dece.

Inače, kako je kazao Aleksić, po ocenama stručne javnosti grad Kragujevac ima najbolji sistem bodovanja i rangiranja. Zaokružujemo bodove na četiri decimale čime je uspostavljen najpravedniji i najtransparentniji sistem u kome ne postoji mogućnost da jedno dete bude upisano pre drugog deteta koje po broju bodova zaslužuje da bude prvoupisano, pojasnio je Aleksić.

Inače u radnoj 2021/22. godini neće se vršiti prijem novih Zahteva za upis dece u Predškolske ustanove čiji je osnivač grad Kragujevac, a mogu se upisati samo deca koja će se nalaziti na Jedinstvenoj listi bodovanja i rangiranja ili na Listi čekanja utvrđenoj za 2021/22. godini nakon realizovanog Konkursa.

Zahtevi za prijem dece na celodnevni boravak mogu se preuzeti na internet stranicama grada Kragujevca PU „Nada Naumović“ www.nadanaumovic.rs, PU „Đurđevdan“ www.pudjurdjevdan.edu.rs ili neposredno u kancelariji br. 4, u ulici Prvoslava Stojanovića broj 10.ucentar.rs

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/

skinite našu android aplikaciju

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nepes.ucentarr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar