DA SE NAJEŽIŠ: Srbi ispraćaju RUSA Andejeva uz pesmu VIDOVDAN i plotune Vojske Srbije! (video)

Albert Ahsarbekovič Andijev, Rus iz Južne Osetije, koji se kao dobrovoljac u herojskoj 549. motorizovanoj brigadi VJ borio na Kosovu i Metohiji tokom NATO agresije, sahranjen je danas na Centralnom groblju u Beogradu sa navišim vojnim počastima uz plotune Vojske Srbije i zvuke ruske himne i pesme „Vidovdan“.

Poslednju poštu odali su mu njegov ratni komandant general Božidar Delić, državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, direktor Ruskog doma u Beogradu Jevgenij Baranov, njegovi ratni drugovi, pripadnici Vojske Srbije, Vojnog sindikata Srbije, Društva srpskih domaćina i brojni građani.

Vojni sindikat Srbije koji je inicijator da se Albert sahrani uz vojne počasti kaže u saopštenju „da će on ostati upamćen kao veliki borac za istinu i Pravoslavlje i simbol prijateljstva i bratstva ruskog i srpskog naroda“.

-Posle rata na Kosovu oženio se Srpkinjom i ostao da živi u Srbiji. Iza sebe je ostavio sina Lazara kog je zavetovao da Rusiju ne voli više od Srbije, kao ni da Srbiju ne voli više od Rusije. Bio je veliki poštovaoc Pravoslavlja za koje se borio na Kosovu i u Makedoniji 2001. godine“- kažu u vojnom sindikatu.

Opelo pokojnom Albertu danas su služili zajedno ruski i srpski sveštenici.

Neka mu je večna slava i hvala!

VIDEO: Srbi ispraćaju svoj prijatelja ruskog dobrovoljca Alberta Andijeva uz pesmu „Vidovdan“ 
ucentar.rs 
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/
skinite našu android aplikaciju
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nepes.ucentarr

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.