Đilas: „Sve je čist falsifikat- ne bi me čudilo da me privedu“!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Oni su ljude slali u rat, otimali, pljačkali, izbacivali iz obdaništa decu drugih nacionalnosti. Zaboravili smo njihov govor mržnje, teorije zavere kojima su ljude huškali jedne na druge, prebijali advokate. Zaboravili smo da su Bulerav Zorana Đinđića hteli da preimenuju u Bulevar Ratka Mladića, zaboravili smo kontakte koje su radikali imali sa Zemunskim klanom pre nego što je Đinđić ubijen i kako su se napili od sreće nakon ubistva premijera. Sve smo mi to pomalo zaboravili ili možda potisnuli – kaže predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Đilas je izjavio da nikad u životu nije imao nikakve ofšor račune, ali da ova vlast pokušava da napravi od njega najvećeg lopova pa ga ne bi čudilo ni da ga privedu.

– Sve što imam van Srbije je firma Multikom Open, koju sam otvorio u Švajcarskoj i koja je u stopostotnom vlasništvu istioimene firme registrovane u Srbiji, što sam u skladu sa zakonom prijavio Narodnoj banci Srbije. Taj podatak je javno dostupan na APR-u od 2015. godine – rekao je Đilas za novi broj nedeljnika Vreme.

Na pitanje kakvi su to onda dokumenti, izvodi računa koje javnosti prikazuju ministar finansrija Siniša Mali, tabloidi i televizije sa nacionalnom frekvencijom, on je rekao da su – „čist falsifikat“.

– Pitajte bilo kog bankara i reći će vam da to nisu nikakvi izvodi bankarskih računa. Prvo, tako ne izgledaju izvodi računa. Pod dva, nijedna banka na svetu vam neće izdati izvode svojih klijenata, osim kao deo nekog krivičnog postupka po nalogu suda. Pa zamislite samo šta bi to značilo za reputaciju jedne banke da tek tako odaje podatke svojih klijenata.

Kako je rekao, „sve je to lako dokazivo, ali će biti potrebno vreme, tokom kojeg će oni raditi to što rade već devet godina, pokušavajući da od mene naprave najvećeg lopova“.

– Očekujem i krivične prijave, a ne bi me čudilo ni da me privedu.

Prema njegovim rečima, „ako nekog čudi kako je moguće da ovi ljudi koji su sada na vlasti nekoga tek tako, bez ikakvog osnova besomućno proganjaju, treba da se podseti šta su radili devedesetih godina“.

– Oni su ljude slali u rat, otimali, pljačkali, izbacivali iz obdaništa decu drugih nacionalnosti. Zaboravili smo njihov govor mržnje, teorije zavere kojima su ljude huškali jedne na druge, prebijali advokate. Zaboravili smo da su Bulerav Zorana Đinđića hteli da preimenuju u Bulevar Ratka Mladića, zaboravili smo kontakte koje su radikali imali sa Zemunskim klanom pre nego što je Đinđić ubijen i kako su se napili od sreće nakon ubistva premijera. Sve smo mi to pomalo zaboravili ili možda potisnuli.

Kako je dodao, „znate, da bi neko bio deo takve ekipe, mora da ima poseban mentalni sklop, i taj njihov mentalni sklop uvek nanovo izbija na površinu“.

Na pitanje kako ovi napadi vlasti utiču na njegovu decu, Đilas je rekao da su mu „u poslednih šest meseci decu tri puta u školi što tukli, što davili“.

– Naravno da su deca koja to rade pod uticajem medija i roditelja. Moju ćerku je jedan dečak pitao da li je ona Ana Đilas, pa je pesnicom udario u stomak. Iva i ja sve to pokušavamo mirno da rešimo, da ne pravimo od toga cirkus. Nailazimo na razumevanje nastavnika i direktora škole. Sve to sam, na žalost 2013. već prošao sa starijim ćerkama. Ali ja ne želim da moja deca idu u privatnu školu, baš kao i starija deca želim da i ova mlađa prođu kroz školski sistem Srbije – rekao je Đilas.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar