Ronaldova traka za lečenje malog Gavrila već dostigla rekordnu cenu u Srbiji !

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Humanitarna organizacija „Zajedno za život“ stavila na aukciju kapitensku traku koju je portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo bacio prilikom izlaska s terena, a sve s ciljem pomoći malom Gavrilu Đurđeviću.

Aukcija će trajati tri dana i sav prihod od prodaje će biti doniran kao pomoć malom Gavrilu kome je potrebno 2.500.000 evra za lečenje.

Najzaslužniji za ovaj čin je dežurni radnik na stadionu Rajko Mitić koji je, pošto je Roaldo revoltiran jer mu u 93. minutu nije priznat gol, pre kraja napustio teren i bacio traku uzeo istu i odlučio da je donira u dobrotvorne svrhe.

Samo šest časova je bilo potrebno da traka dostigne vrednost od 700.000 dinara!

Sa tom cenom ova aukcija je rekordna u Srbiji kada su u pitanju sportski rekviziti, a pitanje je do koliko će cena rasti u preostalom periodu, a treba pomenuti, da je ova humanitarna akcija odjeknula i izvan granica Srbije, a vest je prenela i vodeća svetska agencija, AP, od koje su preuzeli gotovo svi mediji širom planete.

Gavrilo je umiljat i nežan dečak. Rođen je 07.09.2020. godine u Kragujevcu. Prva tri meseca se lepo razvijao i napredovao. Niko nije mogao da nasluti da će nešto krenuti po zlu. Roditelji su primetili da Gavrilo prestaje da pomera ruke i noge i da otežano diše. Odmah su potražili stručnu pomoć.

Ispostavilo se, na žalost da se radi o retkoj neuromišićnoj bolesti SMA1 (Spinalna mišićna atrofija tip1). Reč je o izuzetno teškoj i progresivnoj bolesti koja često ima smrtni ishod. Bolest je posledica mutacije gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Ne može da drži glavicu, sedi i puzi.

Gavrilo je sa pet meseci primio prvu terapiju (Spinraza) koja je dostupna u Srbiji. Na sreću, odnedavno postoji odobrena genska terapija (Zolgensma) koja je dala šansu obolelima da se izbore sa ovom opakom bolešću.

Za Zolgensmu je potrebno 2,4 miliona dolara.

Za Gavrilovu pobedu! Budimo humani!

Pomozimo Gavrilu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 973 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human973 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000844014-95

Uplatom na devizni račun: 160600000084402853
IBAN: RS35160600000084402853
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

izvor: kurir.rs

 ucentar.rs 


!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar