„POBUNA“!- FRILENSERI KRENULI U PROTESTNU ŠETNJU (uživo)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Veliki broj frilensera okupio se i danas na protestu ispred Skupštine i krenuo u protestnu šetnju, jer su nezadovoljni rešenjem za njihovo oporezivanje koje je Vlada usvojila. Jedan broj radnika na internetu prespavao je noć ispred Skupštine u šatorima, a kako su frilenseri i rekli za protest „tražili ste bes, dobili ste“.

Na platou ispred Skupštine okupio se veliki broj ljudi, a okupljeni nose transparente sa natpisima „Budžeta im fali, nek im da Mali 80 odsto“ i „Prvo zakon, onda porez“. Okupljeni su krenuli u protestnu šetnju.

– Vučiću, probudio si se jedno jutro i odlučio da svi duguju po 5.000 evra za pet godina unazad. Nije ti dosta što mladost odlazi odavde. Ključna reč od sada pa nadalje je pobuna! Da jednom zauvek izbace iz glave i da nam stavljaju reke u cevi. Poručićemo ovim kupler majstorima što sede u ovoj zgradi iza nas što našu zemlju daju svakome ko naiđe – rekao je na protestu aktivista Udruženja „Odbranimo reke Stare planine“ Aleksandar Jovanović Ćuta.

– Ana Brnabić se pojavila, ali Siniša Mali ne sme ni da izađe. Pobegao je sa pregovora, pitam ga gde se skrivate? Brnabić je, kad je videla šatore, rekla da želi pregovore. Ulica je poslednji način borbe i očigledno da to ima efekta i nameravamo da izlazimo svaki put kad budemo trebali… Budućnost nisu oni koji sada sede u skupštini i odlučuju, mi smo budućnost – rekao je  predsednik Udruženja radnika na internetu Miran Pogačar.

Udruženje radnika na internetu protestuje jer su nezadovoljni odlukom Vlade da će morati da plate porez za pet godina u nazad. Pregovori sa Vladom o kriterijuma pod kojima bi frilenseri trebalo da plaćaju porez počeli su još u januaru.

Vlada je izašla u susret jednom delu frilensera koji su imali manje prihode, ali ovaj zakon se, kako kažu ne tiče samo tih ljudi, već bi trebalo da se odnosi na sve pojedince.

Pogačar je ranije rekao da je razlog njihovog okupljanja „neslaganje sa predlogom vlade koji je osmišljen da izlazi u neku ruku u susret ljudima koji su imali manje prihode, ali nije pravedan za one koji su zarađivali više od 500 evra“.

Frilenseri kažu da su na ulici zbog toga što ih Vlada Srbije ne sluša, i zato što ne žele da uđu u dužničko ropstvo.

Oni su najavili i za subotu veliko okupljanje, koje je ranije najavljeno u okviru Ekološkog ustanka

direktno.rs

ucentar.rs foto: čuvari vatre/ printskrin
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar