Od danas prijave za novčanu pomoć!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Prijavljivanje punoletnih građana Srbije za pomoć države od dva puta po 30 evra, u dinarskoj protivvrednosti, počelo je danas i trajaće do 15. maja. Prijave se vrše preko sajta Uprave za trezor: idp.trezor.gov.rs
Ministar Siniša Mali izjavio je ranije da će proces prijave biti organizovan na isti način kao prošle godine, kada je pomoć države od 100 evra dobilo oko 6,2 miliona građana Srbije.
U Ministarstvu finansija kažu da će prva tranša pomoći biti isplaćena u maju dok će drugih 30 evra stići u novembru.
Korisnici penzija, primaoci novčane pomoći i lica na izdržavanju kazni ne treba da se prijavljuju jer će im novac biti automatski uplaćen.
„6.maja isplati ćemo sve penzionere u jednom danu. Penzionera ima više od 1,7 miliona i nima će prvo biti uplašena pomoć. Korisnici socijalne pomoći i oni koji su na izdržavanju zatvorskih kazni, pomoć će dobiti 7.maja, a tri dana kasnije biće uplaćeno i drugih 50% minimalne zarade, što je deo trećeg paketa pomoći“, rekao je ministar Mali.
On je naveo da će isplata pomoći za ostale građane početi 12.maja i da očekuje daće taj proces biti završen u roku od osam dana, do 20.maja.

ucentar.rs foto printskrin/palankadanas.com
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROIDShare on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar