Ovako je uhapšen TOCILO surovi ZELENAŠ i NARKODILER -osuđen na 17 godina! (video) KOMPLETAN DOSIJE!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Mladen Novaković zvani Tocilo (38) iz Amerića kod Mladenovca, osuđen je danas u Specijlanom sudu na 17 godina zatvora zbog šverca 77 kilograma heroina. Istom presudom obuhvaćeni su i Saša Nikolić (38), koji je osuđen na 11 godina, kao i Velibor Cvetkov (53) na 10 godina zatvora.

Ovaj kriminalac iz Mladenovca slovio je za izuzetno inteligetnog i dovitljivog narkodilera. Cenu robe je sam pogađao u Turskoj, nikada niko nije znao o kolikim količinama se radi, a ljudi koji su mu je doturali radili su to odvojeno. Obično bi roba bila ostavljena na putu Mladenovac -Beograd, na unapred dogovorenim mestima, gde bi je Tocilo lično preuzimao sa jednim čovekom iz svog sela koji nije imao nikakvih dodira sa kriminalom. Imao je i osmatrače koji su danonoćno pazili da li su mesta primopredaje pod nadzorom policije. Pre peuzimanja nekoliko puta je premeštao drogu sa mesta na mesto, sve dok konačno nije bio siguran da je bezbedan. Drogu je skladištio na unapred pripremljenim lokacijama. Obično su to bila skladišta iskopana u okolnim šumama, a herioni i kokain bili su dobro obezbeđeni od prodora vode. Herion je čuvao u hermetički zatvorenim buradima. I kada je uhapšen sa 77 kilograma, vrednog pet miliona evra Tocilo  je sam „štekao“ tek pristiglu robu iz Turske. Novaković radio po starom sistemu. Obazriv do paranoičnosti, narkotike nije krio u svom domu u selu Amerić. I u akciji jedne od najvećih zaplena srpske policije poslednjih godina prilikom pretresa njegove porodične kuće, nisu nađeni ni heroin ni kokain, već su narkotici upravo bili zakopani u specijalnim buriadima na nekoliko lokacija u selima u okolini Mladenovca.

Čovek hteo da se ubije zbog Tocilovog surovog zelenašenja

Kriminalnu karijeru Novaković je započeo pre petnaestak godina, kada je uhapšen zbog zelenašenja, i to tek pošto je jedna njegova žrtva iz sela u okolini Mladenovca pokušala da se ubije- jer više nije mogla da plaća zelenašku kamatu.

Naime, početkom 2007. godine Novaković je žrtvi pozajmio 9.000 evra, a tokom narednih godinu i po dana od nesrećnog čoveka  naplatio je za kamatu od čak 42.600 evra!

„Mučenik je rasprodao svu imovinu i pokušao da se obesi, ali mu je kanap pukao. Preživeo je i počela je da se odmotava priča. Novaković je uhapšen, osuđen na četiri i po godine zatvora, ali je pušten na slobodu do pravosnažnosti presude“-piše Blic o ovom događaju.

Sledeći period Tocilo će uživati u slobodi, i nastaviti da se bavi kriminalom.

Banda pljačkaša

hapšenje Tocila

Na slobodi je uspeo da se na brzinu reorganizuje i ta sposobnost pratiće ga tokom cele njegove kriminalne karijere. Već je 2010. godine ponovo je uhapšen. Tada ga policija sumnjiči da je organizovao osmočlanu bandu koja je pljačkala benzinske pumpe, menjačnice, zlatare i vozilo za transport novca FTO sistema. U kriminalnoj grupi su bili mladići iz Mladenovca, Sopota i okoline, od kojih većina ranije nije imala problema sa zakonom. Vrednost opljačkanog plena bila je oko 20 miliona dinara. I tada je policija sumnjala da je Novaković trguje drogom, ali za to nije bilo dokaza. Sud ga je, opet, pustio iz pritvora, iako je i tada čekao pravosnažnost presude za zelenašenje.

Slobodu je iskoristio da razgrana narko-mrežu u šumadijskim gradovima, pa je 2012. opet uhapšen…

Sa njim su privedeni i Miroljub Stepanović, zvani Mirko Ćelavi iz Mladenovca i Marko Milivojević iz Amerića, inače bivši zatvorski čuvar, kao i troje saradnika. Oni su uhapšeni u nastavku akcije koju je smederevska policija započela privođenjem petorice mladenovačkih dilera, među kojima su bili Milan Dimitrijević, zvani Bombonica, i Miloš Ignjatović, poznatiji kao Miša Konj, tada osumnjičeni a kasnije i osuđeni za trgovinu drogom na narko-tržištu u Mladenovcu, Smederevu, Smederevskoj Palanci, Topoli i Aranđelovcu.

Strah i trepet u Mladenovcu

Interesantno je da i tada kod Novakovića, za koga se verovalo da je rukovodio kriminalnom grupom, nije nađena droga, već su narkotici bili kod njegovih saradnika.

Postaje ozbiljan igrač u narkoposlovima

Posle tog hapšenja Tocilo ulazi ozbiljno u posao sa narkoticima i taj „biznis“ razvija do takvih razmera da postaje važan igrač na srpskom tržištu, a postoje indicije da je herion prodavao i u Cnoj Gori i Austriji, piše srpska štampa. U međuvremenu, uhapšen je u junu 2016. godine, i to dok je čekao poziv za odsluženje zatvorske kazne za krivično delo koje je izvršio 2008. godine.

Novaković je tada uhapšen u akciji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, a sa njim je priveden i Mihailo Đorđević.

Dilovanje heroinom za kriminalne grupe

Počinje da se bavi trgovinom heroina, ali je ovaj put imao  daleko osmišljeniji plan. Postao je šef kriminalne grupe, u kojoj je bilo još devet saradnika, i organizovano su krijumčarili i prodavali narkotike, a Novaković je postao jedno od najpoznatijih imena među narko-dilerima u Srbiji.

Ovde je krio drogu u šumi

– Tocilo godinama nabavlja heroin u Turskoj tako što kupuje veće količine (desetine kilograma), a onda tu robu prebacuje u Srbiju, skladišti je i prodaje isključivo drugim kriminalnim grupama, koje je, nakon obrade, puštaju na ulicu. Otprilike, snabdeva pola Srbije heroinom – piše „Blic“ o modalitetu rada ovog kriminalca u razgovoru sa svojim izvorima.

Inače, Tocilo se razlikovao od drugih narkodilera po još jednom metodu rada. On nikada nije prodavao sve zalihe droge po svaku cenu: deo je skladištio  i čekao da cena poraste na tržištu. Često je sa drugim kriminalnim grupama licitirao oko cene- po sistemu „ko da više“.

Kada su „pali“ Tocilo i njegova kriminalna grupa sa 77 kilograma heroina, roba je skrivana u posebnim bunkerima u zemlji u okolini Mladenovca, a na paketima droge bila je nacrtana glava kobre. To je znak izuzetne čistoće heriona, 99 odsto, i on se pre nego što dođe do ulične prodaje meša sa određenim supstancama, tako da je stvarna količina oko pet puta veća pri konačnoj prodaji na ulici. Sudski spor je i dalje u toku i on se i dalje vodi kao osumnjičen za ovo krivično delo.

ucentar.rs foto: MUP, pritnskrin, ucentar.rs


 

Organizovao kriminalnu grupu za šest meseci

Od kada je poslednji put izašao iz zatvora je za samo šest meseci uspeo da ponovo organizuje kriminalnu grupu koja je krijumčarila heroin iz Turske, i od koje su istražitelji i oduzeli čak 77 kilograma najčistijeg heroina i pola kilograma kokaina vrednog čak pet miliona evra- u sada već čuvenoj akciji srpske policije. U kriminalnu grupu  „ubacuje“ nove članove, neosuđivane, kao što je uhapšeni Saša Nikolić, koji je Tocilov rođak. Pitanje koje je ostalo bez odgovora jeste da li je to uspeo da se reorganizuje dok je bio u zatvoru preko doušnika i saradnika, ili je samo bio izvršitelj mnogo ozbiljnijih igrača na srpskom narkotržištu. Osim Nikolića u ovoj akciji uhapšen je i Velibor Cvetkov (53), tako da istražiteljima nestvarno deluje da su njih trojica godinama krijumčarili ogromne količine heriona iz Turske.

Skupa kola i nekretnine

Policija mu oduzela „porše“

Osim u trgovinu drogom, utvrđuje se kako su osumnjičeni ulagali novac zarađen od trgovine drogom. Naime, posle hapšenja, policija je od osumnjičenih oduzela nekoliko skupocenih automobila i motocikl, a od Tocila i „porše panamera“, koji je vozio proteklih meseci. Sva ta vozila su, kako se sumnja, plaćena novcem zarađenim od prodaje heroina. Ispituje se i da li je izvesna suma oprana ulaganjem u nekretnine, i to na području Mladenovca.

Iz fudbala u kriminal

Saša Nikolić, Tocilov brat, koji je sada uhapšen sa njim, otac je troje dece i svojevremeno je važio za perspektivnog fudbalera. Kako je započeo saradnju sa bratom, zasad može samo da se pretpostavlja, a istražuje se da li su na njegovo ime kupovane nekretnine i na taj način pran novac od heroina. I sam Tocilo jedno vreme bio je u upravi tamošnjeg fudbalskog kluba.

Čeka ga još tri i po godine robije

Novakovića, starog znalca policije, bez obzira na ishod poslednje istrage, čeka još jedan odlazak u zatvor. Naime, pravosnažno je osuđen na tri i po godine zatvora zbog trgovine drogom. Ta presuda je epilog akcije smederevske policije, kada je u julu 2012. godine uhapšen zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je duže vreme u Šumadiji prodavala drogu.


Brojke i činjenice

2008 godine uhapšen zbog zelenašenja. Tada je jedna njegova žrtva pokušala da se ubije, jer je dug od 9.000 evra za godinu i po dana porastao na čak 42.600 evra. Tocilo je ubrzo zatim uhapšen i osuđen na četiri i po godine zatvora, ali je pušten na slobodu do pravosnažnosti presude i nikad nije otišao na odsluženje te kazne.

– 2010 uhapšen je  pod sumnjom da je organizovao osmočlanu bandu koja je pljačkala benzinske pumpe, menjačnice, zlatare, kao i vozilo za transport novca „FTO sistema“. Vrednost plena bila je oko 20 miliona dinara, ali Tocilo ni to nije odrobijao.

– 2016. godine uhapšen četvrti put, opet zbog serije razbojništava. Novaković se teretio da je sa svojom bandom opljačkao pet benzinskih pumpi, zlataru, menjačnicu i pratnju novca i oteo ukupno 11,5 miliona dinara.

Oduzeta droga velike čistoće

– 2019  77 kilograma heroina je zaplenjeno. Od ove količine moglo je da se dobije 350 kilograma droge za prodaju  „sečom“ za uličnu prodaju. Zaplenjeno je 500 grama kokaina. Oduzeto 5 miliona evra je vrednost droge

-1 kilogram je minimalna količina heroina koju je Tocilo prodavao narko-grupama2010 uhapšen je 2010, pod sumnjom da je organizovao osmočlanu bandu koja je pljačkala benzinske pumpe, menjačnice, zlatare, kao i vozilo za transport novca „FTO sistema“. Vrednost plena bila je oko 20 miliona dinara, ali Tocilo ni to nije odrobijao.

-50 000 evra uložio u pomoćne objekte, kokošinjac, farmu… Kuću nije sređivao, jer „po sopstvenim rečimaa policija mu je stalno pretresala kuću i oštećivala zidove i stvari“.

 
video: SNIMAK HAPŠENJA I ZAPLENE 77 KILOGRAMA HEROINA VREDNOG PET MILIONA EVRA!


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar