Nikada se nije asfaltiralo kao ove godine – do sada vrednost radova 57 miliona!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Uprkos visokim temperaturama koje u poslednjih nekoliko dana dostižu čak i 40 stepeni, komunalni radovi u Kragujevcu odvijaju se bez problema. U skladu sa preporukama za rad na otvorenom u tropskim danima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, JKP „Šumadija“ izvršilo je korekciju radnog vremena, koje počinje u ranim jutarnjim časovima i traje dok vremenske prilike to dozvoljavaju, uz česte pauze i rashlađivanje.

I pored otežanih vremenskih uslova za rad, uz asfaltnu masu čija temperatura dostiže i 130 stepeni, nikada nije bilo ovoliko posla i nikada se nije asfaltiralo kao ove godine. Vrednost radova od januara do danas iznosi oko 57 miliona dinara, a asfaltirane su ulice u naseljima Uglješnica, Vinogradi, Stanovo, Beloševac, Baljkovac, Jarušice, Maršić, Sušica i Erdoglija.

Radnici Sektora niskogradnje danas završavaju radove u Velikoj Sugubini, gde će utrošiti oko 350 tona asfaltne mase. Nakon toga, prema rečima Zorana Đorđevića koordinatora usluga Sektora Niskogradnje prelaze na putni pravac Dulene, gde će na osnovu dužine pripremljenog puta biti potrebno 400 tona asfalta. Ekipe i mašine koje su zadužene za pripremu sele se na putni pravac Veliki Šenj – Mala Vrbica. Pored toga, u toku je tamponiranje lokalnog puta u MZ Desimirovac, a za naredni period u planu je priprema za asfaltiranje ulice Miodraga Šukovića u Petrovcu i nastavak asfaltiranja ulice Dragana Panića u Sušici.

Radnici JKP Šumadija radili su na obeležavanju parking mesta na više lokacija u gradu, a svakodnevno izvode radove i na obeležavanju horizontalne signalizacije pešačkih prelaza, razdelnih traka i ostalih oznaka na kolovozu, uz popravku oštećene i ugradnju nedostajuće vertikalne signalizacije i opreme puta.Rad u dve smene organizovan je takođe i za zaposlene koji brinu o zelenim površinama u gradu. Trenutno se kose površine u MZ Lepenica, naselju Bubanj, Malom parku, Spomen parku „Kragujevački oktobar“ i u drugim mesnim zajednicama. Vrši se okopavanje i orezivanje drvorednih sadnica, okopavanje i plevljenje ruža i rasade, kao i zamena i farbanje štafni na parkovskim klupama. Svakodnevno se obavlja i polivanje drvorednih sadnica i cvetnih rasada.

FOTOGALERIJA: Asfaltiranje i održavanje ulica u Kragujevcu…

 


tekst i foto IS SKG

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar