Stanovi u Beogradu na vodi od 2 958 do 9.721 evro! Evo i ostalih cena

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Najskuplji kvadrat stambenog prostora u Srbiji plaćen je u kompleksu „Beograda na vodi” – 9.721 evro, navode iz Republičkog geodetskog zavoda u izveštaju sa tržišta nepokretnosti za drugi kvartal 2021. Najniža cena stambenog kvadrata u „Beogradu na vodi” bila je 2.598 evra.

Visoke cene drži i luksuzni kompleks „Vest 65” na Novom Beogradu, gde je najskuplji kvadrat iznosio 4.733 evra. Najskuplji kvadrat u staroj gradnji plaćen je 4.615 evra i to na Vračaru.

Prosečna cena kvadratnog metra na Starom gradu u novogradnji bila je 2.658 evra, što beleži trend povećanja za dva odsto u odnosu na isti kvartal prethodne godine. Isto je i na Vračaru, na kome je prosečna cena za novi stan iznosila 2.128, dok je na Savskom vencu prosečna vrednost u kupoprodajnim ugovorima za stanove u novogradnji bila 3.120 evra. Na Novom Beogradu cena stanova nije rasla i prosečna vrednost u novogradnji iznosila je 2.302 evra.

Najveće učešće u obimu novca na tržištu stanova u Srbiji imao je Beograd sa ukupno 563 miliona evra, odnosno 65 odsto od obima novca na tržištu stanova.

Osim stanova, Beograd je imao najveće učešće i u vrednosti prometa poslovnih prostora, garažnih mesta, stambenih i poslovnih objekata i građevinskog zemljišta, saopštio je RGZ.ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar