Vraćaju se visoke temperature- u Kragujevcu i Šumadiji 33 stepena!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Republički hidrometeorološki zavod izdao je za danas upozorenje na ponovo veoma toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom od oko 36 stepeni. U četvrtak se očekuje još toplije, ponegde i 38 stepeni.

U Kragujevcu i Šumadiji danas- sunčano i toplo. Vetar slab promenljiv. Jutarnja temperatura oko 18, a najviša dnevna oko 33 stepena. 

dig

U četvrtak posle podne, uveče i tokom noći lokalno se očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode: grad, velika količina padavina za kratak vremenski period i kratkotrajno olujni vetar, najavio je RHMZ.

U prvom delu dana očekuje se pojačanje južnog i jugozapadnog vetra, pa će usled fenskog efekta ponovo veoma toplo biti u centralnoj, a naročito južnoj i istočnoj Srbiji gde se ponegde očekuje oko 38 stepeni.

Osveženje sa pljuskovima i grmljavinom koje će pre podne zahvatiti zapadne i severne predele, po podne i uveče proširiće se i na ostale predele Srbije.

U petak promenljivo oblačno i svežije, u centralnim i južnim predelima mestimično s kišom i kratkotrajnim pljuskovima ponegde praćenim grmljavinom. Po podne postepeno razvedravanje.

Za vikend pretežno sunčano i toplije, a novo prolazno naoblačenje se očekuje početkom naredne sedmice.

Evo prognoze Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije za Kragujevac i okolinu za naredna pet dana… 
ucentar.rs/rts 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar