PRERAN ODLAZAK- pre tri godine ubijen je MMA borac Radoš Joksimović (27)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Poznati MMA borac Radoš Joksimović (29) ubijen je na današnji dan 18. septembra 2018. godine u kragujevačkom restoranu „Neptun“. Ubistvo je potreslo Kragujevac i Srbiju. Jedinac i vanserijski sportski talenat- otišao je prerano…

Ubica Aleksa Miloradović u to vreme 21-godišnji mladić iz Kragujevca osuđen je na 16 godina zatvora. Od tada- pa sve do nedavnog atentata na Nikolu Zečevića- Zeku (38) nije bilo ubistava na ulici u centralnom gradu Šumadije.

Samo ubistvo i priznanje ubice

Aleksa Miloradović

Miloradović je te večeri oko 20 sati došao skuterom. Ušao je u baštu restorana sa kacigom na glavi i prišao stolu, za kojim se nalazio Radoš u društvu poznatog advokata i jednog muzičara. Primetio je da se napadač približava, skočio i zgrabio pepepljaru kada je odjeknuo pucanj. Radoš je pao na pod. Metak u grudi je bio koban.

Odmah su mu pritrčali konobari, iz usta mu je tekla krv, svedočili su očevici… Hitna pomoć ga je u teškom stanju prevezla u bolnicu. Ubrzo je preminuo. Ispred Kliničkog centra u Kragujevcu okupilo se nekoliko desetina njegovih prijatelja.  Oni su došli u nadi da će mladić preživeti, a kada se pročulo ko ga je ubio, glasno su pominjali osvetu. Oko Kliničkog centra su bile i jake policijske snage.

Napadač je posle pucnjave pobegao. Kragujevac je bio blokiran do jutarnjih sati. Uhapšen je tokom noći…

Motiv i dalje nejasan…

Ubijeni Radoš Joksimović

Iako je Miloradović priznao ubistvo i policiji predao pištolj kojim ga je počinio, i dalje se sumnja u motiv i ono još uvek izaziva sukobe. Ni izjava „da nije hteo da ubije Joksimovića, već da ga zaplaši“, nije otklonila sumnju Radoševih prijatelja  da je likvidacija naručena. Razloga za to ima mnogo, ali ključna je činjenica da su u Joksimovićevom telefonu posle ubistva pronađene poruke u kojima mu jedan od njegovih prijatelja savetuje „da se pripazi i da ima informacije da mu određene kriminalne grupe spremaju likvidaciju tako što će angažovati nekog od narkomanskih zavisnika koji su pod njihovom kontrolom“. Pokojni Radoš mu je odgovorio „Kad bi se tako ubijalo…“ Njegovi prijatelji i danas smatraju da je ubistvo inspirisano od jedne kriminalne grupe u naselju Aerodrom, na čije pripadnike je pucano u dva navrata- od ubistva do danas. ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar